sâmbătă, 6 iulie 2013

Publicat la 7/06/2013 12:01:00 p.m. de Redacţie

Pierdere uriaşă pentru comunitate

Antrenorul de atletism Angela Ionescu a încetat din viaţă, la vârsta de doar 57 ani.


Autor: Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaş a mai pierdut o personalitate marcantă. La sfârşitul săptămânii trecute, Angela Ionescu a fost răpusă de o boală incurabilă. Mai bine de trei decenii, cât a activat ca profesor şi şef de catedră la Clubul Sportiv Şcolar Mediaş, atleţii ei au adus clubului numeroase titluri de campion. La sfârşitul anului trecut, Ionescu a devenit cetăţean de onoare al municipiului de pe Târnava Mare.

Angela Ionescu
Sportiv şi antrenor

În umbra oricărui sportiv stă întotdeauna antrenorul, cel care îi modelează caracterul şi îi dirijează paşii spre înalta performanţă. Un astfel de antrenor a fost Angela Ionescu. Ea şi-a petrecut cea mai mare parte din viaţa sa pe stadion, începând ca fostă atletă a Şcolii Sportive Mediaş, apoi, timp de 35 de ani, ca profesor şi şef 
de catedră a secţiei de atletism a Clubului Sportiv Şcolar Mediaş. În această perioadă, a obţinut cu sportivii săi peste 300 de medalii la diferite probe atletice, deţinând ani la rând supremaţia în ţară la proba de săritură în înălţime - masculin.

Oraş în doliu

Vestea morţii Angelei Ionescu a îndurerat comunitatea medieşeană. La Clubul Sportiv Şcolar Mediaş, acolo unde a activat cu rezultate de excepţie, a lăsat în urma sa un mare gol. „Pentru Clubul Sportiv Şcolar Mediaş, pentru toţi colegii şi pentru mine, personal, trecerea în nefiinţă a doamnei profesoare Angela Ionescu înseamnă o grea şi dureroasă pierdere. Am fost colegi peste 30 de ani, o ştiam încă din timpul facultăţii, a fost o sportivă de mare performanţă. Pierderea este una grea pentru întreaga comunitate sportivă medieşeană. A fost un antrenor foarte bun, care de-a lungul anilor a desfăşurat o activitate de excepţie la nivel naţional şi internaţional, unanim recunoscută de toată lumea. Din activitatea dânsei a rezultat o lungă serie de campioni naţionali“, rememorează Mihai Moldovan, directorul Clubului Sportiv Şcolar Mediaş.

Cetăţean de onoare

În luna decembrie a anului trecut, Angela Ionescu a primit cea mai înaltă distincţie conferită de municipalitatea medieşeană. Pentru contribuţia adusă la creşterea prestigiului oraşului în România şi în afara graniţelor ţării, precum şi pentru rezultatele foarte bune obţinute cu sportivi săi, ea a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Mediaş. Distincţia i-a fost înmânată de către primarul Teodor Neamţu.
    Trimite prin e-mail