În
perioada 30-31 august, s-a scris o nouă filă din Povestea Vinului la Mediaș.
Piața Regele Ferdinand I a fost timp de două zile epicentrul unor manifestări
care au avut în centrul lor vinul, o băutură cu o istorie de opt milenii. Degustări de vin, masterclassuri cu informații
excelente, răsfăț culinar și muzică live pe scena festivalului, au fost
ingredientele unei manifestări reușite. 20 de
crame au fost prezente la ediția din acest an a evenimentului Povestea Vinului.
În prima zi a evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș”, Grill Expert și
BEEFmania au pregătit pentru participanți o experiență culinară memorabilă: Călătoria
Grill & BBQ prin Brazilia. Împreună cu Chef Bogdan Corduneanu, participanții
au gătit picanha suculentă pe jar, au descoperit sosuri autentice sud-americane
și au învățat tehnici de gătit pe smoker-grill, în armonie cu vinuri selecte.
De asemenea, tradiția realizării mustului a fost reînviată de organizatori, iar
atmosfera a fost întreținută de Școala de dans Vasile Stoia alături de
solistele Bianca Crețu și Daria Stoia. „Prima
zi a festivalului a fost o veritabilă sărbătoare a simțurilor și a bucuriei de
a fi împreună. Am descoperit arta preparării cărnii de vită cu BEEFmania și
Grill Expert, am savurat vinuri alese, povestite cu pasiune de specialiști și împărtășite
cu prietenii. Emoția autentică ne-a fost adusă de copiii îmbrăcați în costume
populare, care au cântat și dansat cu sufletul plin de bucurie. Am trăit
experiența tradițională a stoarcerii mustului, iar la masterclassurile de
mixologie și trabucuri cu Avram Laurentiu Achim
am adăugat noi cunoștințe și perspective. Atmosfera serii a fost desăvârșită
de muzica live cu Marius Matache, Alexandra Rebeca Iancu cu a ei harpă și de o întâlnire inedită între teatru,
poezie și violoncel cu Florin Coșulet și Adrian Naidin” spun organizatorii evenimentului.
Printre
picuri de ploaie
Chiar
dacă ploaia a fost prezentă în cea de-a doua zi a evenimentului, cei care au
ales să vină în centrul istoric, s-au bucurat de o experiență plină de gust,
muzică și voie bună. Masterclassurile susținute de somelieri de renume au adus
inspirație și eleganță, iar degustările de vinuri și preparate culinare au
transformat ploaia într-un simplu decor de fundal. Printre picuri de ploaie,
concertele live au adus zâmbete și o atmosferă caldă de prietenie și relaxare. Ziua
a fost marcată de momente speciale: de la Coffee & Jazz, la Wine & Food
Pairing cu Laurențiu Avram Achim, explorarea universului spumantelor cu
somelierul Nicolae Pop, povești de cramă, demonstrații de live cooking și seri
muzicale vibrante cu Sophia Popianoș, Adriana Mărginean, Patricia & Florin
Thomits, Romulus Cipariu și trupa Bartie, Nick & Mario. „Două zile pline de
culoare, emoție și savoare care au arătat, încă o dată, că «Povestea
Vinului la Mediaș»
este mai mult decât un festival – este o sărbătoare a comunității și a bucuriei
de a fi împreună. Mulțumim tuturor participanților și echipei de organizare,
cramelor invitate care ne-au onorat cu prezența, partenerilor și sponsorilor noștri
care au contribuit decisiv la un eveniment cu adevărat memorabil!” mai spun
organizatorii evenimentului.
Eveniment
de tradiție
Povestea
Vinului la Mediaș a fost un eveniment organizat de The Wine Corner și Hanul
Greweln în parteneriat cu Primăria municipiului de pe Târnava Mare, cu
sprijinul sponsorilor.