marți, 2 septembrie 2025

Publicat la 9/02/2025 07:39:00 a.m. de

Vinul a fost la loc de cinste, în centrul istoric al Mediașului

În perioada 30-31 august, s-a scris o nouă filă din Povestea Vinului la Mediaș. Piața Regele Ferdinand I a fost timp de două zile epicentrul unor manifestări care au avut în centrul lor vinul, o băutură cu o istorie de opt milenii. Degustări de vin, masterclassuri cu informații excelente, răsfăț culinar și muzică live pe scena festivalului, au fost ingredientele unei manifestări reușite. 20 de crame au fost prezente la ediția din acest an a evenimentului Povestea Vinului.



 
În prima zi a evenimentului „Povestea Vinului la Mediaș”, Grill Expert și BEEFmania au pregătit pentru participanți o experiență culinară memorabilă: Călătoria Grill & BBQ prin Brazilia. Împreună cu Chef Bogdan Corduneanu, participanții au gătit picanha suculentă pe jar, au descoperit sosuri autentice sud-americane și au învățat tehnici de gătit pe smoker-grill, în armonie cu vinuri selecte. De asemenea, tradiția realizării mustului a fost reînviată de organizatori, iar atmosfera a fost întreținută de Școala de dans Vasile Stoia alături de solistele Bianca Crețu și Daria Stoia. „Prima zi a festivalului a fost o veritabilă sărbătoare a simțurilor și a bucuriei de a fi împreună. Am descoperit arta preparării cărnii de vită cu BEEFmania și Grill Expert, am savurat vinuri alese, povestite cu pasiune de specialiști și împărtășite cu prietenii. Emoția autentică ne-a fost adusă de copiii îmbrăcați în costume populare, care au cântat și dansat cu sufletul plin de bucurie. Am trăit experiența tradițională a stoarcerii mustului, iar la masterclassurile de mixologie și trabucuri cu Avram Laurentiu Achim  am adăugat noi cunoștințe și perspective. Atmosfera serii a fost desăvârșită de muzica live cu Marius Matache, Alexandra Rebeca Iancu cu a ei harpă  și de o întâlnire inedită între teatru, poezie și violoncel cu Florin Coșulet și Adrian Naidin” spun organizatorii evenimentului.
 
Printre picuri de ploaie
 
Chiar dacă ploaia a fost prezentă în cea de-a doua zi a evenimentului, cei care au ales să vină în centrul istoric, s-au bucurat de o experiență plină de gust, muzică și voie bună. Masterclassurile susținute de somelieri de renume au adus inspirație și eleganță, iar degustările de vinuri și preparate culinare au transformat ploaia într-un simplu decor de fundal. Printre picuri de ploaie, concertele live au adus zâmbete și o atmosferă caldă de prietenie și relaxare. Ziua a fost marcată de momente speciale: de la Coffee & Jazz, la Wine & Food Pairing cu Laurențiu Avram Achim, explorarea universului spumantelor cu somelierul Nicolae Pop, povești de cramă, demonstrații de live cooking și seri muzicale vibrante cu Sophia Popianoș, Adriana Mărginean, Patricia & Florin Thomits, Romulus Cipariu și trupa Bartie, Nick & Mario. „Două zile pline de culoare, emoție și savoare care au arătat, încă o dată, că «Povestea Vinului la Mediaș» este mai mult decât un festival – este o sărbătoare a comunității și a bucuriei de a fi împreună. Mulțumim tuturor participanților și echipei de organizare, cramelor invitate care ne-au onorat cu prezența, partenerilor și sponsorilor noștri care au contribuit decisiv la un eveniment cu adevărat memorabil!” mai spun organizatorii evenimentului.
 
Eveniment de tradiție
 
Povestea Vinului la Mediaș a fost un eveniment organizat de The Wine Corner și Hanul Greweln în parteneriat cu Primăria municipiului de pe Târnava Mare, cu sprijinul sponsorilor.
    Trimite prin e-mail