miercuri, 10 iulie 2024

Publicat la 7/10/2024 03:19:00 p.m. de

Taria Nagy, Andrei Toma și Mihai Toma (Ippon Mediaș) intră mâine în luptă, la Campionatul Mondial de Karate WUKF

Taria Nagy, Andrei Toma și Mihai Toma, de la Clubul Ippon Mediaș, concurează săptămâna aceasta la Campionatul Mondial de Karate WUKF. Competiția se va desfășura în perioada 11-14 iulie, în orașul Monterrey din Mexic.


Participarea sportivilor medieșeni la Mondiale este posibilă cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Mediaș. Ne deplasăm în Mexic cu trei sportivi din Mediaș. Suntem fericiți că s-au calificat atât Taria Nagy la kata și la kumite, cât și băieții, Andrei și Mihai Toma. Ei vor participa la kumite individual și echipe. Avem multe probe, o să fie obositor cu siguranță, dar sunt sigură că sunt bine pregătiți, se vor descurca foarte bine. Eu le mulțumesc pentru tot efortul depus și le mulțumim atât părinților cât și celor care ne-au susținut, dar și Primăriei Municipiului Mediaș, fără a cărei sprijin nu am fi putut ajunge în Mexic anul acesta cu siguranță”, spune antrenorul Dora Hanga, cea care îi însoțește pe sportivi în Mexic.
 
Obiectiv, medalii

Cei trei sportivi ai Clubului Ippon vor să urce pe podiumul competiției și să câștige cât mai multe medalii. „Mi-ar plăcea să ajung pe podium, la kata sau kumite. Voi participa și la echipe la kumite, unde cred că vom face treabă bună și vom putea avea pretenții la medalii. Voi face echipă cu două fete din Cluj și una din Brașov”, spune Taria Nagy. Aceasta este completată de Mihai Toma. Sportivul medieșean spune că sunt emoții înaintea competiției, dar că va da totul pentru a obține rezultate cât mai bune. „Este o competiție la care plecăm toți cu gândul că suntem destul de pregătiți, dar sigur că avem destule emoții pentru că nu știm la ce să ne așteptăm. Vor fi sportivi care vin rar în Europa, cu care poate nu am luptat niciodată, dar știm că noi suntem bine pregătiți atât fizic cât și psihic, ne-am antrenat și mergem acolo cu gândul de a da tot ce putem mai bun și vrem să urcăm pe podium la fiecare probă”, a declarat Mihai Toma. La rândul său, Andrei Toma este optimist. „Concurez la Kumite individual, open și la echipe. Am vrea să câștigăm cât mai multe medalii, de asta și participăm. La Open va fi ceva mai greu pentru că sunt și sportivi mai mari, dar și eu am un avantaj, poate sunt mai rapid, o să vedem ce va fi”, spune Andrei Toma.
    Trimite prin e-mail