duminică, 7 iulie 2024

Publicat la 7/07/2024 10:46:00 p.m. de

Medieșeni medaliați la Cupa României! Hanna Orban, titlu și loc secund la XCO, respectiv XCE!

Hanna ORBAN este performera Mediașului la etapa de CUPA ROMÂNIEI MTB COPII, competiție care a avut loc în Mediaș, în cadrul Mediaș XCE & XCO 2024! S-a clasat pe primul loc la categoria Copii D2, fete, la XCO și pe locul secund la XCE. 
La întrecerile din acest weekend de la Mediaș,  CSM Mediaș a cucerit mai multe medalii, evidențiindu-se și Mara Trif, cu argint și bronz, Theodor-Vasile PRIDON, Miruna MĂDA și Tudor TRIF, toți trei cu medalii de argint, Lorenzo-Stefan CATANA, Denisa-Maria MARCUS și Cristian CALBUREAN, cu medalii de argint!

(sursa foto: Federatia Romana de ciclism/Jeler Lucian Photographer)
 


Primăria municipiului Mediaș, prin Clubul Sportiv Municipal Mediaș, în parteneriat cu „Asociația Mediaș 750 de Ani” și Federația Română de Ciclism,  a organizat, în perioada 6-7 iulie 2024, două etape din Cupa Națională de XCE&XCO copii și XCO. Competiția s-a desfășurat în zona Binderbubi. Categoriile din acest an au fost Copii D2, D1, C, B, A, Cadeți, Juniori, Amatori, Master 1,2,3,4, U23 și Elite. Probele de concurs au fost Cross-country Eliminator (XCE) și Cross-country Olympic (XCO).
 
La CUPA ROMÂNIEI MTB XCE COPII, Hanna Orban a terminat pe locul 2, în vreme ce colega sa de la CSM Mediaș,  Mara Trif, a incheiat pe 3. La copii D1, Emanuel Custura a terminat pe 10, la tineret C, Ianis Claudiu Pintea a încheiat pe 11, Tudor Trif a fost al 5-lea la Tineret B, Tamas Timar pe 6, Victor Mihaltan pe 15, Andrei-David Armean pe 17.
La Tineret A, Lorenzo-Stefan Catana a încheiat pe 7, Raul Avram pe 11, Codrin Seicean pe 14,  La Tineret A, dar la feminin, Denisa-Maria Marcus a fost foarte aproape de podium, pe locul 4.
 
La XCO, Hanna Orban a terminat pe primul loc la D2, fete, cu timpul 00:06:07! Mara Trif a încheiat pe 2, cucerind argintul! 
La copii D1, Andrei Festeu a terminat pe 6, iar Emanuel Custura pe 8.
La tineret C, Edan Custura a încheiat pe 5, Razvan-Andrei Stoica pe 10, iar Ianis Claudiu Pintea pe 16.
La Tineret B, Tudor Trif a prins podiumul, urcând pe locul II! În cadrul aceleiași probe, Tamas Timar a terminat pe 17, iar Denis-Stefan Catana pe 21.
 
La Copii A, Lorenzo-Stefan Catana a încheiat pe locul III, cucerind astfel medalia de bronz. David Festeu a fost pe 6, Codrin Seicean pe 20, iar Raul Avram pe 23.
 
Bronz a cucerit și Denisa-Maria Marcus, locul III la Copii A, fete.
 
La cadeți, Cristian Calburean a fost al 3-lea, intrând și el în posesia medaliei de bronz. Balazs Orban a terminat pe 5, Radu-Marian Mada pe 7, Iulian Carje, pe 18. La feminin, Nicole-Maria Neghirla a terminat pe poziția a 4-a.
 
Theodor-Vasile Pridon a încheiat pe poziția secundă la categoria Juniori, în vreme ce Bogdan-Mario Popescu a terminat pe 6, Matei Frincu pe 7.
 
La feminin junioare, Miruna Măda a terminat pe poziția secundă, cucerind și ea medalia de argint.

Cele trei competiții la care au luat parte 202 sportivi, s-au desfășurat pe trasee diferite, pentru categoriile de copii, de la 5 la 14 ani, respectiv, cadeți, juniori și elite dar și amatori de toate vârstele adulte. Pentru acest eveniment sportiv, organizatorii au pregătit trasee spectaculoase, la standarde de competiție europeană.

Sportivii înscriși în cadrul Clubului Sportiv Municipal Mediaș au câștigat următoarele premii:

La competiția XCE:

1. Hanna Orban – locul II Feminin la categoria copii D2 5 – 6 ani;

2. Mara Trif – locul III Feminin la categoria copii D2 5 – 6 ani;

3. Denisa Maria Mărcuș – locul III Feminin la categoria copii D2 13 – 14 ani;

La competiția XCO:

1. Hanna Orban – locul I Feminin la categoria copii D2 5 – 6 ani;

2. Mara Trif – locul II Feminin la categoria copii D2 5 – 6 ani;

3. Denisa Maria Mărcuș – locul III Feminin la categoria copii A 13 – 14 ani;

4. Tudor Trif – locul II Masculin la categoria B 11 – 12 ani;

5. Lorenzo Ștefan Cătană – locul III Masculin la categoria A 13 – 14 ani;

La categoria adulți:

1. Cristian Călburean – premiul III Masculin la categoria Cadeți 15 – 16 ani;

2. Teodor Vasile Pridon – premiul II Masculin la categoria Juniori 17 – 18 ani;

3. Miruna Mădă – premiul II Feminin la categoria Juniori 17 – 18 ani;

„Pe această cale Primăria Municipiului Mediaș dorește să le mulțumească tuturor participanților la acest eveniment, dar și sponsorilor și partenerilor care au luat parte la organizarea acestui eveniment sportiv extrem de important pentru municipiul Mediaș.
Participanții și reprezentanții Federației Române de Ciclism ne-au oferit reacții și impresii entuziaste cu privire la organizarea și calitatea traseelor de concurs. Le mulțumim și lor pentru cuvintele frumoase.“, a transmis Primăria Municipiului Mediaș
    Trimite prin e-mail