miercuri, 10 iulie 2024

Publicat la 7/10/2024 02:55:00 p.m. de

Buget de supraviețuire. ACS Mediaș va lupta în sezonul următor pentru menținerea în Liga 3

Gruparea de pe Târnava Mare își va continua activitatea în Liga a 3-a cu un buget redus considerabil față de cel din sezonul precedent. Aceasta este concluzia discuțiilor avute de conducerea clubului cu mai mulți factori decizionali din oraș. Conform Președintelui Ionuț Buzean, deși au existat promisiuni clare de sprijin, doar Primăria Municipiului Mediaș și-a onorat cuvântul dat, finanțarea acordată acoperind 80% din bugetul echipei.
 
 
ACS Mediaș va lupta în sezonul următor pentru menținerea în Liga 3. Acest obiectiv este datorat bugetului pe care clubul îl va avea la dispoziție, unul mult mai mic față de sezonul precedent. Am pornit la acest drum cu mult elan și cu dorința de a face un lucru sănătos, profesionist, iar proiectul a luat viață în baza unor promisiuni clare. Din păcate, doar Primăria Municipiului Mediaș și-a onorat cuvântul, finanțarea lor acoperind 80% din bugetul echipei. După acești 2 ani pe care îi avem de la înființare, am reușit să clădim un centru de copii și juniori, unde performanța nu a întârziat să apară, cu mulți tineri selecționați la loturile naționale. Avem un centru care însumează peste 400 de copii, care sunt înscriși în competiții județene și naționale. Patru dintre grupele de juniori sunt campioane județene, unde avem jucători selecționați la loturile naționale. Echipa de seniori, care a venit după o promovare rapidă din liga a 4-a în liga a 3-a, a fost la un pas de barajul de promovare în Liga a 2-a, încheind campionatul pe locul 3. Având în vedere cele mai sus menționate, se pare că aceste performanțe nu sunt suficiente pentru a atrage finanțare din factori locali importanți”, spune Președintele Ionuț Buzean.
 
Costuri mari
 
În aceste condiții, ACS va evolua în sezonul competițional 2024-2025 cu o echipă formată în principal din juniori proveniți din academia sa, dar și seniorii pe care îi mai are sub contract. Clubul are costuri mari pentru transport, echipamente, organizarea meciurilor, arbitrii, la care se adaugă cheltuielile de întreținere și chirie ale bazei unde își desfășoară activitatea. „La toate acestea se adaugă salariile jucătorilor, antrenorilor, dar și a personalului auxiliar. Avem atâtea exemple de orașe mai mici care nu se ridică la nivelul economic al Mediașului, dar unde totuși sponsorii prioritizează sportul. Dacă în anii precedenți oamenii importanți ai Mediașului au înțeles beneficiile, dezvoltarea și imaginea orașului prin sport, în momentul de față ne lovim încontinuu de refuzuri și promisiuni nerespectate. Este inadmisibil ca singurul club din oraș care face performanță să nu își poată desfășura activitatea pe stadionul orașului și să nu poată să fie susținut la un nivel bun de Liga a 3-a”, mai spune Ionuț Buzean.
 
Se gândește să renunțe
 
Lotul ACS Mediaș se va reuni în data de 22 iulie. În perioada următoare se vor lua o serie de decizii cu privire la jucători, dar și conducerea tehnică a echipei. Președintele ACS spune că personal nu ține de acest post pe care îl ocupă și că își dorește să vină cineva capabil să atragă sponsori lângă echipă. „Sunt singurul președinte al fotbalului medieșean care a fost ales în această funcție, nu am fost «pus». Probabil acesta este principalul motiv pentru care nu dispunem de o finanțare solidă. Principalele mele obiective au fost îndeplinite, am oferit o continuitate sportivă tinerilor, iar la nivel de seniori am repus Mediașul pe harta fotbalistică a țării. Nu țin de acest post, mă gândesc să renunț, chiar îmi doresc să vină o altă persoană care să fie capabilă să atragă mai mult interes din partea sponsorilor”, a mai declarat Ionuț Buzean.
    Trimite prin e-mail