luni, 8 iulie 2024

Publicat la 7/08/2024 01:18:00 p.m. de

Antonia Danciu, de la Liceul Teoretic „Axente Sever“, cea mai mare medie la BAC din zona de nord a județului

Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2024 au fost afişate azi în centrele de examen şi online. Cea mai mare medie din Mediaș a fost obținută de Antonia Danciu, elevă la Liceul Teoretic „Axente Sever“, 9,81. 


Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș: „Generația 2024 poate fi considerată cu siguranță o generație de excepție. Pentru ei finalul clasei a VIII-a și mare parte din clasa a IX-a a fost reprezentată de învățământul online, ceea ce i-a împiedicat să se cunoască și să interacționeze așa cum și-ar fi dorit. Cu toate acestea absolvenții promoției 2024 s-au concentrat, au recuperat unele goluri acumulate, au finalizat cu brio cursurile liceale și au obținut rezultate deosebite la examenul maturității.

Iar bacalaureatul a demonstrat faptul că absolvenții Liceului Teoretic Axente Sever au atins pragul maturității și au fost cel mai bine pregătiți din municipiul Mediaș. Acest lucru este confirmat de rezultatele examenului de bacalaureat care au fost publicate luni 8 iulie. Conform acestora, Liceul Teoretic Axente Sever rămâne liderul incontestabil din zona de nord a județului.

Din cei 163 de elevi care au susținut examenul național de bacalaureat, 149 l-au promovat cu brio, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 91,1%. Acest procent este cel mai mare din zona de nord a județului Sibiu, unitatea noastră de învățământ fiind singura care are peste 90% promovabilitate.

Un alt motiv de bucurie pentru absolvenții LTAS este dat de faptul că media cea mai mare la examenul de bacalaureat a fost obținută de o elevă axentistă. Aceasta se numește Antonia Danciu de la profilul de Științele Naturii intensiv Engleză. Antonia a promovat examenul maturității cu media 9.81, cea mai mare medie din zona de nord a județului, iar la nivelul ierarhiei județene Antonia se află intre primele 20 de medii.

Îi felicităm pentru performanța lor, pentru buna lor pregătire și pentru responsabilitatea de care au dat dovadă in promovarea examenului maturității. Le dorim succes pe viitor și sperăm ca acest procent de 91,1% să crească in urma soluționării contestațiilor. Ne pregătim astfel pentru o nouă generație de axentiști care să ne treacă pragul și să se regăsească in oferta educațională variată a Liceului Teoretic Axente Sever.

Rezultatele finale ale examenului național de Bacalaureat vor fi afișate vineri 12 iulie 2024. 

    Trimite prin e-mail