marți, 2 iulie 2024

Publicat la 7/02/2024 10:38:00 a.m. de

Andreea ROȘCA, primul podium din carieră. Florin ROȘCA rămâne lider la Grupa 4 și după Harghita Hill Climb Challenge

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc, la Harghita Băi, etapa cu numărul 4 a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Harghita Hill Climb Challenge s-a desfășurat pe un traseu de 3652 metri cu o diferență de nivel de 246 metri și a reunit la start un număr de 42 piloți. Ambii piloți medieșeni prezenți la start au reușit să urce pe podium. 


Florin Roșca, sportiv legitimat la CSM Mediaș, a reușit o nouă clasare pe podiumul competiției. La volanul unui Volkswagen Polo, acesta a terminat pe locul 3 la Grupa 4 și pe locul 2 la clasa 4A. A acumulat puncte prețioase și continuă să conducă în clasamentul general la Grupa 4.
La etapa de la Harghita a luat startul și Andreea Roșca. Tânăra din municipiul Mediaș a terminat pe locul 7 la clasa 7B, pe locul 5 la juniori, tot pe locul 5 la debutanți și pe locul 2 la feminin. A fost primul podium din carieră pentru Andreea. A fost așadar locul secund la feminin, după Antonia Tănasie (Grupa 4), și înaintea Ruxandrei Ioniță (Grupa 7/7a).
„Felicitări ambilor concurenți pentru performanțele deosebite și pentru efortul depus! Continuăm să susținem pasiunea pentru viteză și excelență în motorsport. Mulțumim mult Primăriei Municipiului Mediaș, domnului primar Gheorghe Roman, pentru tot sprijinul oferit. Mediașul este mândru de voi și vă susține în continuare!“, a transmis CSM Mediaș.

Ghinea, învingător
 
Cea de-a 4-a etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată duminică la Miercurea Ciuc, a fost câștigată, la fel ca la Mediaș, de Emil Ghinea, pe Norma M20FC. „Ghinea a doborât un nou record pe traseu, cu un timp impresionant: 1 minut și 34,871 secunde. Pe locul 2 s-a clasat Octavian Ciovică, campionul edițiilor anterioare. Podiumul a fost completat de Alexandru Pițigoi, care a făcut spectacol la volanului unui Porsche.“, a transmis Federația Română de Autromobilism Sportiv. 
În etapa următoare, programată la sfârșitul acestei săptămâni, piloții se mută la Reșița, iar apoi peste alte două săptămâni vor concura la Sinaia.
    Trimite prin e-mail