miercuri, 12 iunie 2024

Publicat la 6/12/2024 10:09:00 p.m. de

Vot valabil la Mediaș. BEJ Sibiu a respins ca inadmisibile cele 4 contestații depuse în urma alegerile locale

Biroul Electoral Județean a respins ca inadmisibile cele 4 contestații depuse în urma alegerile locale din Mediaș, prin care se solicita renumărare de voturi. În cadrul ședinței de azi, BEJ a analizat și soluționat 23 de constestații, se arată într-un comunicat de presă.

 
Prin Hotărârea numărul 71, a fost respinsă ca inadmisibilă contestația făcută de Uniunea Salvați România filiala Mediaș, prin care se solicita renumărarea voturilor din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș.
 
Prin Hotărârea numărul 72, a fost respinsă ca inadmisibilă contestația făcută de AUR Mediaș, prin care se solicita renumărarea voturilor din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș.
 
Prin Hotărârea numărul 77, a fost respinsă ca inadmisibilă contestația depusă de către Partidul Patrioților filiala Mediaș, prin care s-a solicitat renumărarea voturilor la mai multe secții de votare din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș.
 
Prin Hotărârea numărul 78 a fost respinsă ca inadmisibilă contestația depusă de Dorin Gheorghe Dordea, prin care se solicita renumărarea voturilor nule din cadrul Biroului Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș.

Tot în ședința de azi au fost respinse solicitările unor formațiuni politice sau persoane fizice de renumărare a voturilor la Sibiu, Șelimbăr, Sadu, Micăsasa, Jina sau Roșia.

Până în prezent au fost centralizate toate buletinele de vot din secțiile de votare din județ, cu excepția unei singure secții din Șelimbăr.
În urma centralizării voturilor valabil exprimate, lupta pentru șefia Consiliului Județean a fost tranșat în favoarea Danielei Cîmpean care a obținut 49896 de voturi, urmată de Bogdan Trif (PSD) cu 31488 de voturi și Adrian Echert cu 18424 de voturi.

Reamintim, la Mediaș, candidatul PNL Gheorghe Roman a obținut, conform  platformei Autorității Electorale Permanente, roaep.ro, un total de 7.706 voturi, în timp ce al doilea clasat, Horațiu Potra, candidat din partea Partidului Patrioților a obținut 7.480 voturi. Pe poziția a treia s-a clasat Claudiu Mureșan din partea Partidului Social Democrat, creditat cu 2.015 voturi. Flavius Dordea din partea Alianței Dreapta Unită a avut 908 voturi, candidatul independent Tudor Dincă a fost votat de 576 medieșeni, Vasile-Dănuț Muller din partea Alianței pentru Unirea Românilor a avut 409 voturi, iar Petru-Paul Schneider din partea Partidului Ecologist Român a fost votat de 205 medieșeni.

În ceea ce privește alegerile pentru Consiliul Local Mediaș, PNL a ocupat primul loc cu 30,11%, urmat de Partidul Patrioților cu  26,84%, PSD cu 12,80%, Dreapta Unită cu 7,69%, AUR cu 6,47% și UDMR CU 6,23%. Restul de candidați și formațiuni au obținut un procent mai mic de 5%.

    Trimite prin e-mail