marți, 18 iunie 2024

Publicat la 6/18/2024 11:11:00 a.m. de

Sportivii Clubului Ippon Mediaș au câștigat nu mai puțin de 27 medalii la Open-ul Slovaciei

Karatiștii medieșenii au urcat de opt ori pe prima treaptă a podimului competiției, de șapte ori pe cea de-a doua, iar alte 12 clasări au fost pe locul al treilea. În total, 19 sportivi au reprezentat Mediașul și România la cea de-a doua etapă a WUKF European Tour. Participarea karatiștilor medieșeni la Open-ul Slovaciei a fost o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Mediaș și Consiliul Județean Sibiu.
 
 
Karatiștii medieșeni au obținut rezultate foarte bune la Open-ul Slovaciei. Bilanțul sportivilor de la Clubul Ippon a fost de 27 medalii, dintre care 8 de aur, 7 argint și 12 de bronz. În total, 19 sportivi au reprezentat Mediașul și România la cea de-a doua etapă a WUKF European Tour, care s-a desfășurat în capitala Slovaciei, Bratislava. „Mulțumim pentru sprijinul financiar acordat Primăriei Municipiului Mediaș, domnului primar Gheorghe Roman și întregii echipe. Mulțumim Consiliul Județean Sibiu pentru ajutorul acordat prin cofinanțarea acestei acțiuni. Mulțumim dragi părinți și felicitări copii minunați” a declarat antrenorul Dora Hanga.
 
Medaliații cu aur

Karatiștii medieșeni au obținut 8 medalii de aur. Astfel, la Kata, Liana Tutuianu a urcat pe prima treaptă a podiumului la categoria de vârstă de 8 ani, iar Ava Țichindelean la categoria de vârstă 9 ani. Taria Nagy a câștigat aurul la Kumite, echipe rotativ 18-20 ani, iar Diana Dobrin, Sonia Nagy și Szava Bernadette la echipe Shobu Sanbon și echipe Rotativ 16-17 ani.  Tot pe prima treaptă a podiumului au urcat Petru Vacarciuc la categoria vârstă 11 ani, 1,50 metri, Victoria Bonta la 10 ani, 1,45 metri, iar Liana Tutuianu la 8 ani Open.
 
Pe treapta a doua a podiumului
 
Medalii de argint au câștigat la Kata, Sonia Nagy, Taria Nagy și Diana Dobrin Diana echipe 18-20 ani, Iosif Clinciu la categoria 11 ani, Andreas Bradescu la 12 ani și Victoria Bonta la 10 ani. La Kumite, Tudor Chisăliță, Dragoș Diaconescu, Petru Vacarciuc și Iosif Clinciu au urcat pe treapta a doua a podimului la echipe rotativ 10-12 ani. De asemenea, Victoria Bonta, Sofia Ittu, Ava Țichindelean și Liana Tutuianu au obținut același rezultat.  În fine, tot argint a câștigat și Simina Chisăliță la categoria veterani.
 
 
12 medalii de bronz
 
Medalii de bronz au câștigat Karla Lupu, categoria de vârstă 13 ani, Dragoș Diaconescu la categoria de vârstă 12 ani și Petru Vacarciuc la categoria de vârstă 11 ani, toți trei la Kata. De asemenea, Iosif Clinciu, Dragoș Diaconescu și Petru Vacarciuc au obținut locul al doilea la echipe 10-12 ani. La Kumite au câștigat medalii de bronz, Corin Maior la Seniori European Tour-75 kilograme, Diana Dobrin la categoria de vârstă 16-17 ani, 60 kilograme, Sonia Nagy, la categoria de vârstă 16-17 ani, 60 kilograme, Bianca Popescu la categoria de vârstă 14-15 ani, 60 kilograme și Karla Lupu la categoria de vârstă 13 ani, 55 kilograme. În fine, medalii de bronz au fost câștigate de Cristina Popescu la veterani, Andreas Bradescu la categoria de vârstă 12 ani, -1,55 metri și Tudor Chisăliță, la categoria de vârstă
12 ani, +1,55 metri.
    Trimite prin e-mail