joi, 27 iunie 2024

Publicat la 6/27/2024 11:04:00 a.m. de

Promoția 2024 la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș

Absolvenţii promoţiei 2024 de la Şcoala Postliceală Auxila Mediaș și-au luat la revedere de la cursuri, profesori și colegi. Festivitatea de absolvire a avut loc vineri după-amiază la Restaurantul Serenity, în prezenţa Directorului Unității de Asistență Medico-Socială, Ioana Vaso, a Managerului Spitalului Mediaș, Gheorghe Nicorici, a cadrelor didactice, a familiilor și a altor invitați


Cea de-a opta promoție a Școlii Postliceale Auxila cu specializările Asistent Medical Generalist și Asistent Medical de Farmacie
a avut parte de momente emoționante. Șef de promoție în acest an a fost Katalin Andorka. Totodată au fost premiați mai mulți absolvenți pentru implicarea de care au dat dovadă în acțiunile de voluntariat, dar și cel mai vârstnic absolvent, Maria Nistor Csiki, care a terminat cea de-a doua specializare a școlii la vârsta de 71 ani.  Am trăit împreună trei ani în care drumurile noastre s-au unit în cunoașterea universului nursing. Din acest moment, vocația vieții noastre este de a proteja tot ceea ce înseamnă viață, alinarea durerilor fizice și suferințelor emoționale. Prin devotamentul nostru, viața noastră le este dedicată tururor celor care au nevoie de noi, oricând și oriunde”, spune Katalin Andorka, Șefa de promoție din acest an.

 
Promoție specială
 
Elevii de la specializările „Asistent medical generalist” şi „Asistent medical de farmacie” au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul. Promoția 2021-2024 este a opta din istoria de zece ani a Școlii Postliceale Auxila Mediaș. „Este a opta promoție la cele două specializări ale școlii noastre, a opta promoție în care școala împlinește 10 ani de activitate. Vreau să mulțumesc tuturor absolvenților noștri, tuturor celor care au crezut și cred în Școala Postliceală Auxila Mediaș, să le urez absolvenților multă baftă la examenele de absolvire care urmează în perioada următoare. Vreau să mulțumesc de asemenea corpului profesoral pentru buna colaborare și implicare, pentru devotamentul de care dă dovadă. Vreau să mulțumesc conducerilor instituțiilor unde elevii noștri își desfășoară practica, municipalității, domnului primar Gheorghe Roman pentru sprijinul acordat în decursul celor 10 ani de activitate ai școlii”, a explicat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Continuă înscrierile

Pe 1 iunie au început înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Unitatea de învățământ pune la dispoziție 130 locuri celor care își doresc o carieră în domeniul medical. Școala le oferă viitorilor săi elevi, un număr de două specializări, „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani. Admiterea se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Actele se prezintă în original, nu este necesară legalizarea niciunui act. Documentele se completează la școală, în aplicația dedicată și se semnează electronic în fața unui membru al comisiei de înscrieri.

    Trimite prin e-mail