duminică, 9 iunie 2024

Publicat la 6/09/2024 12:32:00 p.m. de

Ionuț Neacșa, vicecampion european cu naționala de minifotbal a României

Medieșeanul Ionuț Neacșa, precum și sibienii Mircea Popa și Cătălin Tineiu (ultimul component și el al echipei ACS Mediaș), au cucerit titlul de vicecampioni ai Europei la minifotbal! Aseară, în finala EMF EURO 2024, de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), cu jucătorii noștri pe teren, tricolorii au cedat la penaltiuri în fața Serbiei, scor 9-10, după ce finalul timpului regulamentar le-a găsit pe cele 2 echipe la egalitate, 1-1 (0-1)

„Mii de felicitări echipei de minifotbal a României, care aseară a devenit vicecampioana Europei! Un alt motiv de bucurie este faptul ca doi jucători legitimati la clubul nostru, ACS Mediaș, Ionuț Neacșa & Cătălin Tineiu au fost părtași la această performanță!“, a transmis clubul ACS Mediaș.

Căpitanul Mircea Popa, portarul Ionuț Neacșa și Cătălin Tineiu 
vin acasă cu medaliile de vicecampioni la gât

Aseară, selecţionata României, campioana mondială en titre, a fost învinsă de Serbia cu scorul de 10-9, la loviturile de departajare, în finala Campionatului European de minifotbal – EMF EURO 2024, de la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), după ce scorul a fost egal, 1-1 (0-1), la finalul timpului regulamentar.
 
Aleksandar Ignjic (21) a deschis scorul pentru sârbi, dar Andrei Balea (36) a restabilit egalitatea şi a trimis meciul la loviturile de la 7 metri.
 
Iulian Sîplăcan a ratat lovitura decisivă şi Serbia a câştigat în premieră titlul continental.
În finala mică, echipa Kazahstanului a dispus de Franţa cu 7-2.


România, care are şase titluri europene în palmares (ultimul în 2015), a pierdut ultimele trei finale la EMF EURO, 2018 la Kiev (1-4 cu Cehia), în 2022 la Kosice (0-1 cu Azerbaidjan) şi acum la Sarajev0 (9-10 cu Serbia).
 
Cea mai titrată națională de minifotbal din lume are în acest moment 9 finale din 11 participări la EMF EURO și 6 titluri de campioană europeană. Nu a fost să fie aur nici de această dată la EURO, dar suntem campioni mondiali en-titre, vicecampioni europeni la ultimele 3 ediții și ținem steagul sus pentru sportul românesc!”, a transmis Federația Română de minifotbal.

    Trimite prin e-mail