luni, 17 iunie 2024

Publicat la 6/17/2024 03:37:00 p.m. de

În weekend, Mediașul a respirat sport și cultură

În perioada 14 – 16 iunie 2024 în municipiul Mediaș s-au desfășurat o serie de activități culturale și sportive, care s-au bucurat de o prezență numeroasă în rândul medieșenilor, transmite Primăria Mediaș.

 
Cea de-a treia etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, din calendarul intern al Federației Române de Automobilism Sportiv, a avut loc în acest sfârșit de săptămână, cu participarea a 44 de piloți, reprezentanți ai cluburilor și echipelor de top ale automobilismului sportiv. Conform estimărilor oficiale, evenimentul s-a desfășurat în prezența unui public numeros, de peste 2.000 de spectatori.


Festivitatea de premiere a câștigătorilor celei de-a treia etape a Campionatului Național de Viteză în Coastă la Mediaș a avut loc în prezența reprezentanților Primăriei Mediaș și a Clubului Sportiv Municipal, după încheierea celor două manșe de concurs. Pe podiumul competiției au urcat la categoria „Open“ Emil Ghinea – locul I, Elias Răduță – locul II și Radu Benea – locul III, iar „King of the Hill“ a fost desemnat Emil Ghinea, cel care a realizat cel mai bun timp și un nou record al traseului – 1:25.462.


De asemenea, o altă competiție sportivă organizată în municipiul nostru, în data de 15 iunie 2024 a fost cea de-a cincea ediție a „Cupei Mediașului la Kickboxing“, organizată de clubul sportiv Dragon Fight Academy Mediaș. Evenimentul a avut loc la Sala de Sport „Octavian Șerban“, și s-a bucurat de prezența a 165 de sportivi, reprezentând 18 cluburi de profil din întreaga țară.


Seria manifestărilor culturale din acest sfârșit de săptămână a cuprins, la Sala Traube „Festivalul de teatru Mediașׅ“, un eveniment care a celebrat 60 de ani de la înființarea Teatrului Popular Mediaș. Spectatorii au putut urmări, în cele trei zile ale festivalului 8 piese de teatru susținute de șapte trupe de actori din diferite orașe ale țării: Roman, Brașov, Lugoj, Medgidia, dar și din Mediaș.
    Trimite prin e-mail