marți, 25 iunie 2024

Publicat la 6/25/2024 08:11:00 a.m. de

Eduard BINA, bronz la individual, la Paleta de Argint!

Seria rezultatelor bune înregistrate de sportivii din Mediaș și Dumbrăveni a continuat în ultima zi a competiției Paleta de argint, întrecere desfășurată la Buzău, între 20-24 iunie. După titlul de vicecampioană a României la U10 cucerit de Spartanii Dumbrăveni și locul IV și medalii pentru CSM Mediaș, ieri am avut din nou motive de bucurie.


Echipa Spartanii Dumbrăveni a încheiat ediția a 54-a a Paletei de argint, cea mai importantă competiție internă la categoria U10, pe locul 3, cu 39 de puncte. Campioana ediției a fost LPS Constanța I, cu 74 de puncte, locul secund revenind echipei CSM Buzău, cu 55 de puncte.
 

La individual masculin, Eduard BINA de la CSM Mediaș a avut o prestație extraordinară, reușind să încheie în medalii, pe locul 4! A trecut în primul tur de Miklos Sandor, scor 3-2, apoi de Postolache, scor 3-0, repetând apoi scorul în optimi, în fața lui Liviu Urlan. În sferturi a câștigat cu 3-1 în fața lui Andrei Mihalache, reușind să intre așadar în zona medaliilor. A rămas cu bronzul, după ce a pierdut în cele din urmă în semifinale la Vladimir Filimon, cel care avea să câștige în cele din urmă competiția.
 

Spartanii au avut toți jucătorii în primii 15 clasați la final (au fost 64 de jucători pe tabloul principal la băieți). Casian BIRTALAN a terminat pe 5, cu victorii pe tabloul principal la Urdea și Marin, apoi în optimi la Zamfir, e fiercare dată cu 3-0. În sferturi a fost depășit de Rădulescu, după un meci de mare luptă, scor 2-3.
 
Corin CURUTIU a urcat până în optimi, cu victorii la Cocea și la medieșeanul Matei Todoran, de fiecare dată cu 3-0, cedând apoi în fața lui Rădulescu, scor 1-3. În miniturneul pentru locurile 9-12,  cedat în primul tur la Tudor Nechita, scor 2-3, clasându-se în final pe locul 11.
 
Bogdan MORAR s-a oprit și el tot în optimi, după 2 victorii consecutive, la Linoiu, scor 3-0, respectiv Vasilescu, scor 3-1. A cedat în fața lui Ionel Dragoș, scor 1-3, intrând pe tabloul 13-16. S-a descurcat minunat, trecând de Knobel, scor 3-0, apoi de Albert Marin, încheind așadar competiția pe locul 13.
 
Alexandru AVRAM s-a oprit în 16-imi, după victorii la Bagneanu, scor 3-0 și la Kaposta, scor 3-1, fiind eliminat de Ianis Clenciu, la fel după o partidă disputată, scor 2-3. În disputa pentru locul 13 a pierdut în primul tur la Marin, scor 0-3, clasându-se în final pe locul 15.
 
Dominic COSTEA (CSM Mediaș) a trecut și el de primul tur, dar a dat în turul 2 fix peste viitorul campion. A rămas cu satisfacția că a fost singurul adversar care i-a pus probleme, reușind să îi smulgă și 2 seturi.
 
Matei TODORAN (CSM Mediaș) a părăsit și el turneul după o victorie în primul tur, fiind eliminat de Corin Curutiu.


    Trimite prin e-mail