vineri, 21 iunie 2024

Publicat la 6/21/2024 07:20:00 a.m. de

Christine Thellmann: Primăriile vor putea să reabiliteze clădiri care nu sunt în proprietatea lor!

Deputatul liberal Christine Thellmann a anunțat într-o postare pe pagina sa de socializare că primăriile vor putea scăpa de ruinele din orașe și sate, având în curând posibilitatea de a reabilita clădirile chiar dacă nu sunt în proprietatea lor.
 

„Alături de mai mulți colegi liberali, am inițiat această lege care a fost votată marți în Camera Deputaților.
Prin această inițiativă legislativă rezolvăm o problemă extrem de gravă cu care se confruntă administrația publică locală: imposibilitatea de a reabilita clădiri emblematice pentru comutitate din cauza că proprietarii se opun.
Aici pot intra blocuri de nefamiliști aparținând fostelor mari întreprinderi din regimul comunist, unități militare dezafectate, case de cultură aparținând sindicatelor, hale industriale vechi etc. În aceste spețe, primăriile erau practic scoase în afara discuției, deși aveau programe cu finanțare națională sau europeană.
Mă bucură că noua lege rezolvă această problemă și dă posibilitatea dreptului de administrare temporară, atât în cazul clădirilor, cât și al terenurilor. 
Prin această lege se vor putea cheltui eficient și fondurile europene destinate reabilitării clădirilor de acest gen care, în multe cazuri, sunt adevărate ghetouri în centrele orașelor noastre.“, a transmis deputatul liberal Christine Thellmann.
    Trimite prin e-mail