duminică, 30 iunie 2024

Publicat la 6/30/2024 09:00:00 a.m. de

Alexandra HUDEA, cel mai bun timp personal la 1500 metri!

Medieșeanca Alexandra HUDEA a stabilit ieri cel mai bun timp personal la 1500 metri, în finala Campionatelor Naționale de Seniori în aer liber, întrecere care se desfășoară în acest weekend pe Stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca. A coborât cu aproape 5 secunde sub timpul de anul trecut, 4:23.18, stabilit pe Stadionul Iolanda Balas Soter din Bucureşti. A terminat pe locul 4, dar a îndeplinit baremul de calificare pentru Campionatul Mondial U20 care se va desfășura în Peru la sfârșitul lunii august.
(Dan GREAVU)

foto arhivă: facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Cea mai tânără atletă din cadrul probei, sportivă cu dublă legitimare CSȘ Mediaș/CSM București, HUDEA a încheiat pe locul 4, foarte aproape de podium, cu timpul de 4:18,35 minute, la mai puțin de o secundă de locul 3 ocupat de Cristina Balan (Athletics Timișoara), care a trecut linia se sosire în 4:17,79. 

Astăzi, Alexandra HUDEA va lua startul în proba de 5000 metri feminin. Tot azi, sibianca Tabita TEUȘAN va concura în finala probei de 800 metri.

Competiția din aceste zile este ultima ocazie pentru atleții și atletele din România de a prinde un loc la Olimpiada de la Paris. Ieri, în prima zi, au obținut bilete 4 sportivi. „Încă patru atleți vor merge la Paris! Cum astăzi (30 iunie), se închide lista celor calificați la Jocurile Olimpice, să consemnăm că, ieri, încă patru atleți tricolori și-au confirmat prezența la Paris (prin locul obținut în clasamentul mondial). Și aceasta, în cadrul Campionatelor Naționale rezervate seniorilor și tineretului (U23), care se încheie astăzi pe „Cluj Arena”.

Andreea Taloș (CS Rapid/CSM Călărași, antrenor Costache Virgil) a devenit lider la triplusalt, cu o încercare care a măsurat 14,35 m, la aceeași probă Diana Ion (CSM București, antrenor Marilena Mirea) ocupând locul trei, cu 14,03 m. În timp ce aruncătorii Alin Firfirică (CSA Steaua/CSM Onești, antrenor Teodoru Agachi – 65,72 m la disc) și Alexandru Novac (CSM București, antrenor Mihaela Melinte – 80,07 m la suliță) au urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere. “, a transmis Federația Română de atletism.
Astfel, aceștia se adaugă celor șase calificați deja: Delvine Meringor (CSA Steaua, antrenor Valentin Anghel) și Joan Chelimo Melly (CS Dinamo, antrenor Carol Șanta) – maraton, Alina Rotaru Kotmann (CSA Steaua, antrenor Mihai Corucle – lungime), Andreea Miklos (CSM București, antrenor Cristin Eșanu – 400 m) și Bianca Ghelber (CSA Steaua/SCM Bacău, antrenori Mihaela Melinte și Mirela Țermure) și Stella Rutto (CS Dinamo, antrenor Carol Șanta – 3000 m obs)

    Trimite prin e-mail