vineri, 21 iunie 2024

Publicat la 6/21/2024 07:55:00 a.m. de

Agendă culturală bogată la Biertan. FITS aduce sâmbătă primul spectacol din cele 3 programate anul acesta aici

Biertanul continuă seria evenimentelor culturale care animă localitatea aproape în fiecare săptămână. Punct important de atracție turistică, e pus în valoare grație concertelor, pieselor de teatru, a târgurilor, a evenimentelor pe toate gusturile.
 

Sâmbătă, Biertanul va găzdui primul din cele 3 spectacole outdoor propuse aici de FITS, al 3-lea cel mai valoros festival de teatru din Europa și unul dintre cele mai importante din lume. De la ora 12, în curtea Căminului Cultural din Richiș vor evolua cei de la The Gipsy Marionettist.
 
„Ne bucurăm să fim, și anul acesta, parteneri ai Festivalului Internațional de Teatru Sibiu FITS, secțiunea outdoor, pentru trei spectacole care vor avea loc la noi în comună.
Primul spectacol, The Gipsy Marionettist, va avea loc sâmbătă, 22 iunie, de la ora 12:00, în curtea Căminului Cultural din Richiș.
Descrierea spectacolului: Fiecare marionetă, care a fost făcută manual și reprezintă membrii familiei artistului, creează o atmosferă specifică și o imagine vizuală diferită.
Pe măsură ce sforile se întind, zâmbetele răsar pe chipurile oamenilor. Acest spectacol captivant și simbolic dezvăluie relațiile de familie prin intermediul sforilor mânuite cu o mare îndemânare. Rasid Nikolic reface traseul unei călătorii curajoase, din fosta Iugoslavie aflată în război până în Italia.
Un schelet entuziasmat și nerăbdător, un tigru amabil, dar înfometat, o dansatoare din buric și multe alte personaje fac deliciul spectatorilor, de la mic la mare.
Vă așteptăm cu drag!“, a transmis Primăria Biertan.
 
Pregătiri de „ Transilvania Multiculturală“
 
Tot în această perioadă, Biertanul pregătește unul din cele mai importante evenimente din agenda culturală anuală a comunei: Festivalul Transilvania Multiculturală, care va avea loc în 6 și 7 iulie 2024. „Într-o comună cu o istorie atât de bogată și cu o cultură atât de variată, sărbătorim unitatea în diversitate printr-un program atent pregătit, la care vă invităm să luați parte:
târg de producători locali în ambele zile ale festivalului
ateliere interactive și educaționale pentru copii
program artistic multicultural
concursuri gastronomice cu degustare pentru public
zonă de food & drinks
zonă de relaxare
Agenda completă și detaliată a evenimentului va fi disponibilă la în curând.
Vă așteptăm cu drag și voie bună la Festivalul Transilvania Multiculturală!“, mai anunță Primăria Biertan.


    Trimite prin e-mail