marți, 11 iunie 2024

Publicat la 6/11/2024 09:59:00 a.m. de

21 agenți de poliție au fost instruiți pentru munca de teren

În perioada 13 – 30 mai, polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu au instruit 21 agenți, încadrați recent în cadrul I.P.J. Sibiu. Aceștia au parcurs un stagiu de pregătire structurat pe trei paliere, unul teoretic, unul practic și unul de adaptare. Agenții de poliție și-au însușit cunoștințe și  au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară.

 

foto arhivă

Pregătirea agenților de poliție nou încadrați în funcție constituie o prioritate instituțională, menită să asigure formarea unor polițiști profesioniști, pregătiți în orice moment să răspundă în mod adecvat provocărilor existente în mediul operativ, a transmis IPJ Sibiu. 
Printre obiectivele principale ale activităților desfășurate se numără pregătirea în domeniul comunicării și gestionării situațiilor de criză, dezvoltarea deprinderilor de utilizare a tehnicilor și mijloacelor din dotare, dezvoltarea capacității de evaluare obiectivă și identificarea soluțiilor de dezamorsare a conflictelor. Totodată, un alt obiectiv a fost pregătirea pe diferite linii de muncă, respectiv formarea deprinderilor practice pentru conducerea autospecialelor în regim de circulație prioritară. 

Trei paliere

Stagiul de pregătire s-a derulat pe trei paliere: unul teoretic, unul practic și unul de adaptare. Componenta teoretică s-a materializat în furnizarea de noi informații care să vină în sprijinul activităților practice specifice muncii de poliție, informații a căror aprofundare să întărească baza de cunoștințe pe care noii polițiști și-au format-o în timpul școlarizării. Componenta practică a stagiului de pregătire s-a concretizat în antrenamente prin care agenții și-au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară. Componenta de adaptare și integrare s-a realizat prin participarea efectivă a polițiștilor debutanți la activități polițienești caracteristice, alături de polițiști cu vechime din structurile operative. Astfel, au avut ocazia de a participa concret la activități polițienești specifice de ordine publică, rutieră, criminalistică, investigarea criminalității economice și investigații criminale. „Noii noștri colegi continuă formarea profesională pentru a fi mereu pregătiți să manifeste o atitudine adecvată în relație cu cetățenii, demnă de uniforma pe care o poartă” spune Elena Welter, Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu.
    Trimite prin e-mail