marți, 14 mai 2024

Publicat la 5/14/2024 11:48:00 a.m. de

Se toarnă covoare asfaltice. Programul de întreținere a drumurilor publice continuă și în cartierul După-Zid

După ce anul trecut în această zonă au fost înlocuite rețele de apă și canalizare menajeră, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în prezent s-a trecut la refacerea trotuarelor și turnarea de covor asfaltic pe strada După-Zid. Totodată, pe această arteră s-a mai intervenit și pentru amenajarea trotuarelor și acceselor la scări, lucrări care sunt în curs de finalizare. Prioritățile imediate în ceea ce privește asfaltarea sunt Șoseaua Sibiului, străzile Baznei, Metanului, Sebeșului și Blajului.
 
 
Strada După-Zid este prinsă în programul „Lucrări de întreținere a drumurilor publice în municipiul Mediaș”. După ce au fost reabilitate rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră, prin Programul Operațional Infrastructură Mare, în prezent se lucrează la amenajarea sistemului rutier prin turnarea de covoare astfaltice. Totodată, pe această arteră s-a mai lucrat și la amenajarea trotuarelor și acceselor la scări, lucrări care sunt în curs de finalizare. „Dacă în urmă cu aproximativ două luni le promiteam medieșenilor care locuiesc în cartierul După-Zid faptul că, după modernizarea rețelelor de apă și de canalizare, rețele vechi de aproximativ 50 de ani, va urma etapa de refacere a trotuarelor și de turnare a covoarelor asfaltice, în prezent pot să spun că promisiunea făcută a fost respectată. În programul de modernizare a rețelelor de apă și de canalizare sunt incluse aproximativ 150 de străzi din oraș. Obiectivul meu este acela ca, după încheierea acestor lucrări care produc un real disconfort, fiecare stradă să beneficieze de trotuare noi, parcări, acolo unde este posibil și nu în ultimul rând, de covoare asfaltice”, a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Străzi prioritare
 
Administrația publică locală a stabilit și o serie de priorități imediate în ceea ce privește asfaltarea. Punctual este vorba despre Șoseaua Sibiului, cea mai circulată arteră din oraș, strada Baznei din cartierul Gura-Câmpului, strada Metanului din cartierul Gloria, respectiv străzile Sebeșului și Blajului din cartierul Vitrometan. O prioritate pentru perioada imediat următoare o reprezintă pentru mine finalizarea lucrărilor pe Șoseaua Sibiului și strada Baznei din cartierul Gura-Câmpului, străzile Sebeșului și Blajului din cartierul Vitrometan și strada Metanului din cartierul Gloria. Pe toate celelalte șantiere deschise lucrările vor continua conform graficelor stabilite cu constructorii. Vă mulțumesc tututor pentru înțelegere, răbdare și pentru mesajele de susținere pe care mi le transmiteți sub diverse forme” mai spune edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
 
Zone verzi reamenajate
 
Primăria Municipiului Mediaș prin intermediul Direcției de Administrare a Domeniului Public, derulează și un program de reamenajare a zonelor verzi afectate în urma lucrările de reabilitare și modernizare a rețelelor de apă și canalizare. Practic, acestea sunt refăcute, se montează gard viu și alte plante. Programul se va derula în toate zonele din oraș în care s-au desfășurat lucrări în cadrul proiectului de apă-canal.
    Trimite prin e-mail