joi, 9 mai 2024

Publicat la 5/09/2024 03:34:00 p.m. de

Comemorarea a 175 de ani de la moartea lui Stephan Ludwig Roth

Liceul Teoretic „Roth – Oberth“ a găzduit azi, 9 mai 2024, un eveniment de comemorare a 175 de ani de la moartea lui Stephan Ludwig Roth. În deschiderea manifestării, Gheorghe  Roman, primarul municipiului Mediaș, s-a adresat celor prezenți, iar istoricul Helmuth Knall a susținut o scurtă prezentare privind personalitatea lui Stephan Ludwig Roth. Evenimentul a mai cuprins o depunere de coroane, un moment de rugăciune susținut de preotul Wofgang Arvay, precum și recitarea în comun a trei strofe dintr-o piesă a lui Paul Meedt.
La finalul manifestării, participanții s-au deplasat la casa memorială „Stephan Ludwig Roth“, pe care au vizitat-o, asistând la o prezentare realizată de muzeograful Viorel Ștefu.
Organizatorii evenimentului au fost Primăria Municipiului Mediaș, Forumul Democrat al Germanilor din Mediaș, Liceul Teoretic Roth-Oberth Mediaș și Parohia Evanghelică C.A. Mediaș.
Doresc să mulțumesc Bisericii Evanghelice și conducerii Liceului Teoretic „Roth – Oberth“ pentru că împreună promovăm un proiect pe fonduri europene pentru modernizarea acestei clădiri istorice, un proiect extrem de ambițios, care va veni în sprijinul dascălilor, dar și elevilor. Vă mulțumesc pentru buna noastră înțelegere și nu pot decât să sper ca într-un timp relativ scurt să semnăm contractul și să începem lucrările. Voi continua și în perioada următoare, așa cum am făcut-o pe parcursul întregului mandat, să susțin activitățile culturale ale orașului, dar acest lucru îl putem face doar împreună“, a transmis 
Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș. 
    Trimite prin e-mail