joi, 9 mai 2024

Publicat la 5/09/2024 05:56:00 p.m. de

Christine Thellmann, mesaj de Ziua Europei: „Este important să recunoaștem și să apreciem că România face parte din această Uniune Europeană“



Astăzi, de Ziua Europei, ne oprim să celebrăm drumul lung și anevoios pe care l-au parcurs generațiile precedente pentru a ne oferi nouă, tinerilor, oportunități și perspective mai mari. Uniunea Europeană nu s-a născut ușor. Sacrificiile și eforturile depuse de generațiile celor care au trecut prin două Războaie Mondiale au fost fundamentale pentru a crea acest proiect de pace, prosperitate și unitate.
Astăzi, noi, tinerii, suntem printre cei mai mari beneficiari ai acestei Uniuni. Avem acces la oportunități educaționale și profesionale pe întreg teritoriul european. Putem călători, studia și lucra în alte țări membre cu libertate și fără bariere.
Este important să recunoaștem și să apreciem că România face parte din această Uniune Europeană. Prin aderarea la UE, România a devenit parte a unei comunități de state care împărtășesc valorile democrației, ale drepturilor omului și statului de drept. Beneficiile sunt palpabile: acces la fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare, standarde mai ridicate în domeniul drepturilor și protecției consumatorului și o voce mai puternică pe scena internațională.
Doar în Județul Sibiu, prin fondurile de coeziune (programe operaționale 2014-2020) au fost derulate 317 proiecte. Valoarea totală a acestora a fost de 3 miliarde de lei. La acestea se pot adăuga și proiectele care traversează mai multe județe (autostrada A1, căi ferate etc.).
Amintesc faptul că doar prin POIM Mediașul a beneficiat de următoarele investiții:
- Reabilitare și modernizare corpuri de clădire la Spitalul municipal MEDIAȘ;
- Dezvoltarea infrastructurii de apă și ape uzate;
- Consolidarea capacității unităților sanitare în gestionarea crizei sanitare COVID-19 - Spitalul Municipal Mediaș;
- Dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecţie medicală.

Astăzi, sărbătorind Ziua Europei, să ne gândim la valorile pe care le împărtășim și la solidaritatea care ne unește. Să fim recunoscători pentru moștenirea pe care ne-au lăsat-o cei care s-au sacrificat atât de mult pentru a construi acest proiect european. Să fim conștienți de rolul nostru în continuarea acestui drum și să lucrăm împreună pentru a construi o Europă mai puternică, mai unită și mai prosperă pentru toți.“, este mesajul transmis de deputatul Christine Thellmann.

    Trimite prin e-mail