joi, 9 mai 2024

Publicat la 5/09/2024 10:35:00 a.m. de

Candidaturi definitive pentru Primăria Mediaș

Șapte candidați s-au înscris în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului Mediaș, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. 


Prima candidatură înregistrată la Biroul Electoral de Circumscripție numărul 2 Mediaș, a fost cea a lui Gheorghe Roman din partea Partidului Național Liberal. Acesta a depus totodată o listă cu 3.798 semnături de susținere. Mai aspiră la postul de primar Horațiu Potra din partea Partidului Patrioților, care a depus o listă cu 1.594 semnături de susținere. La fel și fostul senator USR, Claudiu Mureșan, care candidează de această dată din partea Partidului Social Democrat. Acesta a depus totodată o listă cu 1.167 semnături din partea susținătorilor. Al patrulea înscris a fost Vasile-Dănuț Muller din partea Alianței pentru Unirea Românilor, care a depus și o listă cu 553 semnături de susținere. Următoarea candidatură admisă a fost cea a Dreptei Unite. Flavius-Ioan Dordea a depus și o listă cu 740 semnături de susținere. Singurul candidat independent la alegerile locale din acest an, Tudor Dincă a depus și o listă cu 1.143 semnături de susținare. A șaptea și ultima candidatură înregistrată a fost cea a lui Petru-Paul Schneider din partea Partidului Ecologist Român. Acesta a depus o listă cu 646 semnături de susținere. 
Pentru Consiliul Local Mediaș au intrat în cursă 10 formațiuni politice și un candidat independent. Astfel, au fost înregistrate liste de candidați din partea Partidului Național Liberal, Partidului Patrioților, Partidului Social Democrat, Tudor Dincă, Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, Forumului Democrat al Germanilor din România, Alianței pentru Unirea Românilor, Dreptei Unite, Partidul Oamenilor Tineri, Partidul Ecologist Român și S.O.S. România.
    Trimite prin e-mail