joi, 16 mai 2024

Publicat la 5/16/2024 12:44:00 p.m. de

Au început înscrierile la profilul sportiv, la Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș

Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș a dat azi startul admiterii pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a. „Viitorii elevi ai profilului sportiv au ocazia de a se înscrie la unitatea noastră de învățământ și de a susține probele de aptitudini.“, a transmis conducerea Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș


Candidații trebuie să fie apți medical, să fi făcut sport cel puțin un an la un club sportiv sau să fii participat la competiții școlare în ultimii doi ani. Ei pot fi admiși doar dacă au media generală cel puțin 7 la educație fizică în clasele V-VIII.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a pentru profilul vocațional va avea loc în perioada 16 – 17 mai 2024 între orele 8 – 14 la secretariatul Liceului Teoretic Axente Sever. Desfășurarea probelor de aptitudini va avea loc în data de 21 mai 2024.

Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

1. fișă de înscriere eliberată de școala de proveniență

2. copie carte de identitate și certificat de naștere

3. aviz epidemiologic de la medicul de familie – vaccinări

4. aviz medical cu specificația ”Apt pentru efort fizic/Aviz medical favorabil participării la probele de aptitudini sportive”, eliberat cu maximum 10 zile lucrătoare înainte de înscriere (condiție eliminatorie).

5. existența unui document, din cele menționate mai jos, care să ateste că elevul practică organizat, de cel puțin 1 an calendaristic , discipline sportive (condiție eliminatorie)

* carnet de legitimare sportivă (legitimație de sport) vizat de forul de specialitate pentru cel puțin ultimii doi ani competiționali (în copie conformă cu originalul)

* adeverință de la clubul sportiv/asociația sportivă sau de la unitatea de învățământ cu program sportiv integrat/suplimentar că practică organizat disciplina sportivă pentru care se constituie clasa de cel puțin un an calendaristic (document original/scanat);

* dovada participării la etape județene/regionale/naționale ale Olimpiadei Gimnaziilor/ONSȘ și/sau în cadrul Campionatelor Naționale Școlare (un document original sau scanat)

Alte informații se pot obține de la secretariatul Liceului Teoretic Axente Sever la telefon 0269 841 662.

    Trimite prin e-mail