marți, 7 mai 2024

Publicat la 5/07/2024 01:52:00 p.m. de

Au început înscrierile la Mediaș Bike Marathon!

Mediaș Bike Marathon va avea loc în data de 7 septembrie 2024. Aflat la a șasea ediție, concursul va avea și în acest an startul și finish-ul în municipiul Mediaș.


Obiectivul acestui concurs este de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan și Copșa Mare, o zonă cu un potențial deosebit pentru cicloturism. Traseele parcurg atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate. Organizatorii competiției sunt Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, Asociatia Mediaș 750 de Ani cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, CS Next Sports, Colinele Transilvaniei, Direcției Judetene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști.
 
Tematică deosebită
 
De-a lungul tuturor edițiilor, un scop esențial al acesui eveniment a fost promovarea culturii, economiei și tradițiilor locale care fac din Mediaș un loc extraordinar. În fiecare an, s-a creat o temă unică pentru competiție, subliniind diverse aspecte ale bogatului patrimoniu bogat. De la promovarea unor producători locali de produse tradiționale din municipiu până la adoptarea unor teme specifice zonei geografice, a fost celebrată în mod constant cultura locală tradițională. Medaliile și cupele au fost atent concepute pentru a prezenta produse de la întreprinderile locale, cum ar fi medalii din teracotă, cupe din sticlă, ceainice emailate împodobite cu flori, medalii din piele și chiar „trofee” inovatoare în formă de pantofi.
 
Categorii și premii
 
La fiecare dintre cele opt trasee propuse de către organizatori, participarea se va face pe categorii de vârstă și sex. Astfel, pe traseele de 14, 18, 30 și 35 kilometri premierea se va face în produse de la sponsori, iar pe traseele de 45, 60, 80 și 100 kilometri se vor acorda premii în bani. Câștigătorii la traseul de 100 kilometri vor avea participare gratuită pe viață la Medias Bike Marathon. De asemenea, toți participanții care au trecut linia de finish la traseul de 100 kilometri vor avea număr GOLD la edițiile următoare.
 
Reguli importante
 
Pentru persoanele cu vârsta mai mică de 18 ani este obligatoriu consimțământul unui părinte sau tutore, care trebuie să fie prezent la înscriere. Minorii sub 14 ani pot participa doar pe traseele de 14 și 18 kilometri și  doar împreună cu un adult, părinte sau tutore, cu excepția celor legitimați la cluburi sportive. În ceea ce privește categoria E-bike,
sunt permise doar bicicletele E-MTB care respectă standardul european EN15194, mai precis asistența în timpul pedalarii pană la 25 kilometri/oră, fiind permisă totodată asistarea fară a pedala până la o viteza maxima de 6 kilometri/oră. Concurenții vor folosi pe toată durata competiției o singură bicicletă precum și bateria instalată pe ea.
    Trimite prin e-mail