sâmbătă, 18 mai 2024

Publicat la 5/18/2024 01:36:00 p.m. de

Astăzi în Biertan: târg al producătorilor locali, concert de vioară și vizită la Biserica Fortificată din Richiș!

 

Primăria Comunei Biertan organizează astăzi o serie de evenimente la care sunt așteptați toți localniii și turiștii. Astfel, de la ora 10 se desfășoară târgul producătorilor locali în Biertan, iar în ăaralel are loc și o acțiune de ecologizare pe traseele de Via Transilvanica din comună. De la ora 18.00 sunteți invitați la Concert MuziColine la Copșa Mare, iar între orele 18.00 și 24.00, cu ocazia Nopții Muzeelor, puteți vizita Biserica fortificată din Richiș, accesul fiind liber.

foto: Primăria comunei Biertan

Primăria Comunei Biertan continuă seria de târguri lunare începute anul trecut, pentru promovarea producătorilor și meșteșugarilor din Colinele Transilvaniei, printr-un nou eveniment, ce va avea loc sâmbătă, 18 mai, între orele 10.00-17.00, în Piața Centrală din localitatea Biertan.
Vizitatorii târgului se vor putea delecta cu produse de panificație tradiționale (pâine de casă pe vatră, lichiu și alte prăjituri specifice zonei), brânzeturi diverse, uleiuri presate la rece, condimente, precum și obiecte de artizanat create manual. Totodată, târgul reprezintă o oportunitate de a cunoaște producătorii, de a afla mai multe despre modul de preparare al produselor, proveniența materiei prime și alte detalii obținute direct de la sursă.
Următoarele târguri sunt planificate după cum urmează: 15 iunie, 6 – 7 iulie (integrat în Festivalul Transilvania Multiculturală), 17 august, 21 septembrie, 12 octombrie, 14 – 15 decembrie (Târg de Crăciun).

foto: Primăria comunei Biertan

Cu ocazia sărbătoririi Nopții Muzeelor 2024 în data de 18 mai, Green Man Foundation în calitate de administrator al Biserici Evanghelice din Richiș invită publicul să pornească într-o călătorie prin timp și povești, ghidată de specialiștii și voluntarii.
Vizitele Bisericii Fortificate Evanghelice din Richiș vor dezvălui o altfel de istorie a spațiului cultural transilvănean.
Programul de vizitare suplimentar în aceasta zi este între orele 18.00 și 00.00, ușile bisericii vor fi deschise spre vizitare.
Participarea din cadrul programului Noaptea Muzeelor 2024 la Biserica Evanghelică din Richiș este GRATUITĂ.
Tot de la 18.00, sunteți invitați la Copșa Mare nr. 122, la  concertul „MuziColine” al Cvartetului de Coarde al Filarmonicii Oradea. Cvartetul este format din Nagy Kalman Zsolt (vioară), Kurucz Tibor (vioară), Vasile Adrian Alexandru (violă) și Fabian Andras Attila (violoncel).
„MuziColine” este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1.
    Trimite prin e-mail