marți, 7 mai 2024

Publicat la 5/07/2024 02:44:00 p.m. de

Alături de vârstici, în preajma Sărbătorilor de Paști

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Laurențiu Streza și a P.C. părinte protopop Ioan Ovidiu Găban, de o perioadă de timp, Parohia „Buna Vestire I și II” Mediaș desfășoară o serie de activități social-culturale, ce au ca scop educarea tinerilor și a copiilor, spre întrajutorarea seniorilor și a persoanelor aflate în dificultate din cadrul comunității din cartierul Gura Câmpului din Mediaș, relatează părintele Aurelian Dumitru Popa, de la Parohia Buna Vestire I–Mediaș, citat de Mitropolia Ardealului.
 

„De această dată, prin proiectul intitulat „N(OUL) de altădată”, desfășurat în perioada premergătoare praznicului Învierii Domnului, copiii comunității noastre ecleziale, coordonați de preoții parohi Aurelian Dumitru Popa și Petru Acatrinei, alături de două doamne învățătoare din școala aflată în imediata apropiere a bisericii, au realizat în cadrul atelierelor de creație ouă încondeiate și icoane pe sticlă, care au fost dăruite credincioșilor cu ocazia praznicului Intrării Domnului in Ierusalim.

În cadrul proiectului s-au implicat 17 copii de vârste diferite, care timp de patru săptămâni, ghidați de doamnele învățătoare și câteva mămici, au reușit să dea viață unor bucăți de sticlă și au încondeiat ouă în spiritul tradițiilor de altădată.
Aceste întâlniri i-au unit pe copii și i-au provocat să continue pe mai departe  activități frumoase în cadrul atelierelor bisericii.
 
Obiectele realizate la atelierele de lucru au fost expuse în curtea bisericii „Buna Vestire”, iar la sfârșitul slujbei, credincioșii, în urma darurilor primite, au răsplătit munca celor mici cu o mică sumă de bani. Cu ajutorul contribuției bănești a credincioșilor s-au cumpărat fructe, dulciuri și cărți de rugăciuni pentru bunicii și seniorii de la Căminul pentru persoane vârstnice „SFÂNTUL MIHAIL MĂRTURISITORUL” din Mediaș și au fost dăruite acestora în data de 29 aprilie.
 


Cu această ocazie, copiii au petrecut clipe frumoase, bucurându-i pe bunici cu tinerețea si veselia lor. Tot acolo  au vopsit ouă împreună, au cântat pricesne, au rostit rugăciuni, iar cei în vârstă au rememorat clipele copilăriei și tinereții lor.
 
Părintele paroh Aurelian Dumitru Popa a mulțumit doamnelor învățătoare pentru timpul pe care l-au dedicat benevol acestor activități frumoase, copiilor, părinților, credincioșilor care au ajutat la finalizarea acestui proiect și, nu în ultimul rând, părintelui Cornel Pițigoi (administratorul  căminului pentru persoane vârstnice „SFÂNTUL MIHAIL MĂRTURISITORUL” din Mediaș), pentru primirea călduroasă și buna colaborare între cele două instituții.
 
Fiind anul închinat păstoririi persoanelor vârstnice, considerăm că acest moment de cinstire dedicat acestora a adus multă lumină și speranță în sufletele lor, mai cu seamă acum, în preajma praznicului Învierii Domnului“, a transmis Pr. Aurelian Dumitru Popa (Parohia Buna Vestire I–Mediaș).
    Trimite prin e-mail