miercuri, 24 aprilie 2024

Publicat la 4/24/2024 08:24:00 a.m. de

Ziua Pământului, la ECO-SAL Mediaș

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, ziua când s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Aceasta a fost marcată și în municipiul Mediaș, de către societatea ECO-SAL. Operatorul de salubritate a organizat un eveniment la sediul său, la care au luat parte mai mulți elevi de la Colegiul Școala Națională de Gaz, aflați în practică. În cadrul acestuia, s-a discutat despre probleme de mediu, dar și despre ceea ce se poate face pe această linie. 


Grija faţă de mediul înconjurător, de natură, ar trebui să ne preocupe pe fiecare dintre noi, în fiecare zi. Indiferent că ne gândim la poluarea aerului, la mucuri de ţigări în nisip pe plajă, la ambalaje aruncate în parcuri şi pe oriunde, la tăieri masive de copaci, toate acestea sunt probleme cu care ne confruntăm. Însă depinde doar de noi ca lucrurile să se schimbe şi să fim mai conştienţi de importanţa păstrării mediului în cele mai bune condiţii, atât pentru noi, cât şi pentru generaţiile viitoare. De Ziua Pământului, la sediul ECO-SAL, am discutat cu 9 elevi de la Colegiul SNG, în practică la societate, despre problemele de mediu, despre ce putem face mai bine, despre cum îi putem convinge pe cei dezinteresaţi să acorde atenţie acestui subiect, dar şi despre importanţa şi acţiunile operatorului în zona de nord a județului Sibiu” spune Anca Burian, Purtătorul de cuvânt al societății ECO-SAL.
 
 
Acţiunile pe care unităţile de învăţământ le desfăşoară în „Săptămâna verde” cuprind şi vizite la Centrul pentru preluarea, prelucrarea şi valorificarea deşeurilor. Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, mai multe clase de la şcolile medieşene au trecut pragul centrului. „Marți am explicat elevilor din două clase I şi unei clase de a VII-a de la Şcoala Gimnazială Mihai Eminescu ce reprezintă centrul vizitat şi am prezentat în detaliu atât activitatea operatorului cât şi drumul deşeurilor colectate. Nu doar elevii au fost impresionaţi de activitatea desfăşurată la centru, ci şi profesorii şi părinţii care i-au însoţit. Sperăm ca informaţiile transmise să îi convingă pe tineri să aibă o atitudine mai bună faţă de colectarea separată a deşeurilor şi faţă de reciclare”, mai spune Anca Burian.
    Trimite prin e-mail