luni, 8 aprilie 2024

Publicat la 4/08/2024 06:17:00 p.m. de

Slujbă de pomenire a părintelui protopop Ioan Găban

Înaltpreasfințitul părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat, duminică, 7 aprilie 2024, în Cimitirul Ortodox al municipiului Mediaș, slujba de pomenire la doi ani de zile de la trecerea la cele veșnice a părintelui protopop Ioan Găban, transmite Mitropolia Ardealului.

(foto: facebook/Mitropolia Ardealului)
 
Părintele protoiereu Ioan Găban a trecut la cele veşnice în 7 aprilie 2022, a slujit între 1956-1974 în parohia Ighișu Nou, județul Sibiu, iar apoi între 1974-1983 la parohia Ocna Mureș. Din anul 1983 până la în 2006 când s-a pensionat, a slujit cu multă dăruire până în 2020 la Catedrala ortodoxă din Mediaș, îndeplinind, în același timp, cu multă înțelepciune și chibzuință duhovnicească slujirea de Protopop al Protopopiatului Ortodox Mediaș. Și-a iubit în mod pilduitor credincioșii, pe care i-a păstorit cu jertfelnicie și dragoste părintească și de asemenea, a îndrumat ca protopop cu deplină dragoste și abnegație pe toți preoții protopopiatului Mediaș.
Părintele Ioan s-a mutat la Ceruri, lasând Bisericii, ca moștenire sfântă, roadele pilduitoarei sale credințe și slujiri pastorale, care vor purta peste timp ecoul vredniciei sale, al iubirii sale față de Dumnezeu și față de semeni.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!
Veşnică să-i fie pomenirea!
    Trimite prin e-mail