joi, 18 aprilie 2024

Publicat la 4/18/2024 09:02:00 a.m. de

Elevi și dascăli cu care ne mândrim. PREMIANȚI în concursuri naționale!

Elevii Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș au continuat să se remarce în concursurile naționale la care au participat. Luna aceasta, s-au evidențiat tineri și tinere la etapele județene ale Olimpiadei de Religie, ale Concursului Național de Chimie ,,Petru Poni” și Concursului Național  ,,Made for Europe”, dar și la concursul IDEM CREATIVE INCUBATOR organizat de Facultatea de Inginerie - ULBS, din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu.
 

Adrian Emanuel DODO și Raul Daniel TINCĂ au obținut Premiul I la Concursul Național de Chimie ,,Petru Poni”, la clasele a XII-a și respectiv a IX-a, calificându-se în faza națională! 


Două premii I la Concursul Național de Chimie ,,Petru Poni”- faza județeană și calificare la etapa națională pentru elevii CSNG.
Felicitări Dodo Adrian Emanuel de la specializarea Tehnician ecolog și protecția calității mediului pentru Premiul I la clasa a XII-a.
Felicitări Tincă  Raul Daniel de la specializarea Tehnician în activități economice pentru Premiul I la clasa a IX-a.
Elevii au fost pregătiți de doamna profesor Mihaiu Simona.
Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, doamnei profesor pentru implicare și profesionalism, iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a transmis Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș.


Ana COVACI, din clasa a IX-a, a obținut Premiul II la  Olimpiada de religie.
„Olimpiada de religie, etapa județeană - Premiul II cu media 9.80 pentru Covaci Ana din clasa a IX - a Matematică Informatică.
La aceeași competiție Robert Muscalu din clasa a XI-a Matematică Informatică a obținut locul cinci.
Elevii participanți au fost pregătiți de domnul profesor Petreuș Florin.
Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, domnului profesor pentru implicare și profesionalism, iar părinților le mulțumim pentru susținere“, a transmis CSNG Mediaș.

Tot la Olimpiada de Religie, pe podium a urcat și David Budică, de la Liceul Teoretic „Axente Sever“. Sâmbătă 13 aprilie Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu a găzduit etapa județeană a Olimpiadei de religie. La acest concurs au participat aproape 120 de elevi din județul Sibiu, atât de la gimnaziu cât și din învățământul liceal. Participanții au primit binecuvântarea arhiepiscopului Sibiului și mitropolitului Ardealului, Laurențiu Streza, alături de cărți de rugăciuni și iconițe. Între participanții la Olimpiada județeană de Religie s-au aflat și 3 elevi ai Liceului Teoretic Axente Sever. Este vorba de Daniela Morariu din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, de Dragoș Baltă din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și de David Budică din clasa a XI-a Filologie.
David Budică a atacat cu succes podiumul olimpiadei de religie, reușind să se claseze pe locul al doilea. A fost succedat de Dragoș Baltă, care s-a clasat al 6-lea pe județ la nivelul clasei a X-a, iar Daniela Morariu, aflată la prima ei participare, a obținut și ea o clasare onorabilă.
Îi felicităm pe cei 3 axentiști care și-au demonstrat din plin cunoștințele și abilitățile spirituale în domeniul religiei. Ne putem declara mulțumiți de bilanțul olimpiadelor și concursurilor școlare și extrașcolare reușit de elevii Liceului Teoretic Axente Sever, varietatea de discipline la care s-au obținut rezultate deosebite fiind o dovadă a bunei pregătiri a axentiștilor noștri și a implicării cadrelor didactice care i-au îndrumat.“, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.

Concursul IDEM CREATIVE INCUBATOR

Valoarea elevilor Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș a fost recunoscută luna aceasta la nivel universitar, prin Locul I obținut la concursul IDEM CREATIVE INCUBATOR organizat de Facultatea de Inginerie - ULBS, din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul de Inginerie Industrială și Management, programul de studii IEDM - Inginerie economica in domeniul mecanic!
 

Felicitări COȚOP Vlad din clasa a X-a Matematică Informatică, VLAD Georgiana  și IRIMIA Claudia Monica din clasa a XI-a Economic. Prof. Coordonator Pop Ovidiu.
În cadrul concursului la care au participat 15 echipaje de elevi (nouă au fost finaliste) de la licee din județul Sibiu, s-au prezentat planuri de afaceri și au fost promovate produse din domeniul de specialitate.
Felicitări elevilor pentru rezultatul obținut, domnului profesor pentru implicare și profesionalism, iar părinților le mulțumim pentru susținere.“.
 
,,Made for Europe”


Elevii Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș s-au remarcat și la Concursul Național ,,Made for Europe” – etapa județeană, organizat de ISJ Sibiu. Competiția este adresată școlilor care implementează proiecte Erasmus. Damian Nicolae VLAD și Gheorghe Nicolae ADAM, din clasa a XI-a au obținut locul II, în timp ce Octavian Sebastian BUTIAN, Radu BERGER și Darius Cristian CRISTEA au obținut locul III la clasele a X-a.


Felicitări Vlad Damian Nicolae și Adam Gheorghe Nicolae din clasa a XI -a Tehnician în Turism pentru locul II și Butian Octavian Sebastian, Berger Radu, Cristea Darius Cristian din clasa a X-a Matematică Informatică pentru locul III. Prof. coordonatori Custelcean Corina și Sas Ioan.
Concursul Național ,,Made for Europe” este o competiție a produselor finale ale proiectelor finanțate prin programe europene. Prin proiectele europene de parteneriat şcolile românești contribuie, an de an, la promovarea unei imagini pozitive a României şi a valorilor şcolii româneşti.
Pentru a pune în valoare aceste realizări, Ministerul Educaţiei organizează o competiţie naţională a produselor realizate în cadrul proiectelor finanţate prin programe europene, competiţie ce se adresează elevilor care au participat la proiecte.
Felicitări elevilor pentru rezultatele obținute, doamnei profesoare și domnului profesor pentru implicare și profesionalism, iar părinților le mulțumim pentru susținere.“, a transmis CSNG Mediaș.
    Trimite prin e-mail