joi, 28 martie 2024

Publicat la 3/28/2024 04:23:00 p.m. de

„Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret“ sărbătorită la Mediaș

Direcția pentru Cultură din cadrul Primăriei Mediaș organizează în data de 2 aprilie 2024, cu începere de la ora 9:30 o manifestare dedicată „Zilei Internaționale a Cărții pentru Copii și Tineret“. 


„Activitatea se va desfășura în cadrul Bibliotecii Municipale „Stephan Ludwig Roth” și îi are ca invitați pe preșcolarii grupelor mari cu predare în limba română și germană ai Grădiniței cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor” Mediaș, îndrumați de către doamna director Izabella Peter și doamnele educatoare Adriana Cristea, Maria Lascu, Teodora Floca, Mariana Cristea și Irina Nagy. Manifestarea reprezintă un omagiu adus scriitorului danez Hans Christian Andersen, unul din cei mai îndrăgiți autori de basme pentru copii.
În cadrul activității organizate la biblioteca medieșeană, copiilor prezenți le vor fi citite povești și basme, având în prim plan personaje binecunoscute, pe care cei mici le îndrăgesc. 
Prin aceste manifestări se dorește promovarea literaturii pentru copii, precum și încurajarea celor mici să își dezvolte imaginaţia, simţul artistic, estetic şi dragostea pentru lectură, prin organizarea unor programe cultural - educative şi recreative, copiii familiarizându-se încă de mici cu biblioteca. Lectura trebuie să facă parte din viața noastră!“, a transmis Primăria Municipiului Mediaș. 
    Trimite prin e-mail