miercuri, 13 martie 2024

Publicat la 3/13/2024 08:07:00 a.m. de

„Vis Muzical“, vineri, la Sala Traube. 75 de elevi înscriși

Concursul Județean de Muzică Vocal – Instrumentală „Vis Muzical se va desfășura vineri, 15 martie, începând cu ora 10, la Sala Traube din municipiul Mediaș. Evenimentul ajuns la cea de-a șaptea ediție va reuni un număr de 75 elevi cu vârsta cuprinsă între 6 ani și 19 ani. 60 dintre aceștia s-au înscris la secțiunea  muzică ușoară, individual și duet, iar alți 15 la secțiunea pian. 
 
 
Concursul județean de muzică-vocal instrumentală „Vis Muzicaleste înscris în Calendarul Concursurilor Județene organizate de Palatul Copiilor și Clubul Copiilor din Județul Sibiu. Pot participa elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din Judeţul Sibiu. Nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică.
 
2 secțiuni
 
Concurenții vor participa cu o singură  piesă muzicală, individual, duet sau grup și  pot participa la toate secțiunile din concurs. Acestea sunt Pian individual, respectiv Muzică ușoară,  individual și duet. Organizatorii au pregătit premii pe categorii de vârstă. Astfel, vor fi premiați elevii din clasele 0 – IV, V – VIII respectiv IX – XII.
 
Juriu specializat
 
Jurizarea se va face în timpul desfășurării recitalurilor, iar ca urmare a acesteia, rezultatele vor fi afișate și pe paginile de Facebook, Vis Muzical și Clubul Copiilor Mediaș. „Juriul va fi format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu. Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional, calităţile vocale la soliştii vocali, calitatea repertoriului, stilul interpretativ, dicţia, respectiv ținuta scenică” a explicat profesorul Claudiu Șimon, organizatorul concursului „Vis Muzical
”.
    Trimite prin e-mail