marți, 26 martie 2024

Publicat la 3/26/2024 08:12:00 a.m. de

Elevi pe drumul apei

Ziua Mondială a Apei a fost sărbătorită și anul acesta de către operatorul regional Apa Târnavei Mari. O primă activitate a fost aceea de la Dumbrăveni, la care au luat parte elevi de la Liceului „Timotei Cipariu”, clasa pregătitoare B și clasa a VI-a A, coordonați de prof. învățător Nadia Biriș și profesoara Maria Herman. 


Tema Zilei Mondiale a Apei din acest an este «Apă pentru pace», iar pentru noi a fost un bun prilej de discuții legate de activitățile companiei, de circuitul apei de la captare până în casele utilizatorilor, epurare și înapoi în natură, de teme de ecologie, protecția mediului și totodată un bun prilej pentru continuarea campaniei de promovare a proiectului major de investiții derulat la nivel regional. Vedeta zilei a fost, așa cum era și de așteptat apa, cea care ne-a unit în discuții”, spune Milu Oltean, Șef Birou Relații Publice și Comunicare din cadrul companiei Apa Târnavei Mari.
 
 
O altă acțiune în cadrul Zilei Mondiale a Apei s-a desfășurat la Liceul August Treboniu Lauriandin Agnita. Au participat elevi din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a. Copiii s-au pregătit cu desene tematice, au vizionat câteva filmulețe de prezentare, iar partenerii Apa Târnavei Mari de la societatea Eptisa, ce asigură managementul și supervizarea proiectului regional dezvoltat de Operatorul Regional Apa Târnavei Mari le-au vorbit adolescenților, despre importanța și beneficiile investițiilor. „Ne bucurăm ori de câte ori avem ocazia să fim alături de tinerii din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea, mai ales că «Ziua Mondială a Apei» este un bun prilej să aducem în atenție apa, drumul ei din natură în casele noastre și înapoi în natură, să abordăm teme legate de protecția mediului și să vorbim despre implicare în tot ceea ce înseamnă conservarea naturii și a unui mediu curat” mai spune Milu Oltean.
 
 
O altă acțiune a fost vizitarea Stației de tratare a a apei din municipiul Mediaș, de către elevi de clasa a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Numărul 7. Aceștia au parcurs drumul apei prin stație și au avut practic ocazia să vadă cu ochii lor procesele prin care trecere apa din momentul în care intră în stația de tratare și până când este distribuită ca apă potabilă spre robinetele consumatorilor. „Am avut bucuria de a fi gazde, la Stația de Tratare a Apei din Mediaș pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială numărul 7 din Mediaș, alături de profesorii Mihaela Bucșă, Maria Bădărânză, Viorica Dimitru și Ovidiu Achiței. Am încheiat astfel activitățile dedicate Zilei Mondiale a Apei cu un tur ghidat în Stația de Tratare, în cadrul căruia am făcut o prezentare a drumului apei de la captare și până la robinetele utilizatorilor. Am avut parte de vizitatori curioși și dornici să afle povestea apei. Ne-am bucurat de primăvară, am avut discuții interesante pe teme de ecologie, protecția mediului și implicare în activități de voluntariat”, a mai explicat Milu Oltean.
    Trimite prin e-mail