luni, 5 februarie 2024

Publicat la 2/05/2024 09:23:00 a.m. de

Școala Postliceală Auxila Mediaș sărbătorește 10 ani de activitate

Anul 2023 a fost unul plin pentru unitatea de învățământ, cu stagii de practică la spitale și clinici pentru elevii săi, campanii de donare de sânge, cu multe activități de voluntariat printre care Cortul Auxila, o activitate de tradiție derulată în parteneriat cu Primăria Mediaș, dar și cu finalizarea unui proiect Erasmus+, prin intermediul căruia 20 elevi și 5 cadre didactice au participat la un schimb de experiență cu un partener german. Anul 2024 se anunță a fi unul cel puțin la fel de încărcat, mai ales că în luna septembrie, Școala Postliceală Auxila va aniversa un deceniu de activitate.
 
 
Pe parcursul anului școlar trecut, Școala Postliceală Auxila a derulat în premieră un proiect Erasmus+. Unitatea de învățământ a obținut în parteneriat cu BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH din Germania, un grant de 60.000 Euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european. În cadrul acestuia, 20 de elevi au desfășurat un stagiu de practică la partenerul german, iar 5 cadre didactice au luat parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice.

 
Unul dintre obiectivele proiectului a fost dezvoltarea formării profesionale a celor 20 de elevi, care au dobândit experiență pe baza activităților practice de muncă într-un mediu de lucru european conectat la domeniul de pregătire profesională. Acest lucru s-a realizat prin parcurgerea a 60 de ore din cadrul modulului de pregătire practică Nursing, specific din cadrul Stagiilor de pregătire practică în unități medicale, în scopul integrării profesionale pe piața muncii ulterioară absolvirii școlii postliceale. Alte obiective au fost dezvoltarea competențelor profesionale și a competențelor cheie de îndeplinire a sarcinilor de lucru, responsabilitatea la locul de muncă, învățare și cooperare la locul de muncă, comunicare într-o limbă străină, dar și cultivarea importanței sănătății fizice și mentale. În fine, un alt obiectiv s-a referit la îmbunătățirea pregătirii profesionale a unui număr de 5 profesori, prin însușirea și exersarea practicilor europene privind organizarea și realizarea stagiilor de practică ale elevilor la partenerul de practică, care să permită dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor școlii.
 
 
O acțiune de tradiție organizată în ultimii ani este Cortul Auxila. Anul trecut, 7.450 persoane și-au măsurat gratuit starea de sănătate cu ajutorul voluntarilor Auxila. Pe parcursul a cinci luni, două zile pe săptămână, lunea și joia, elevii voluntari ai școlii alături de profesori, au măsurat gratuit starea de sănătate a 7.450 persoane din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou. În total, au fost aproape 200 ore de voluntariat făcute de aceștia.
 
 
În luna septembrie a anului trecut, promoția 2023 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a încheiat cu brio examenele de absolvire. Cei 105 absolvenți de la specializările „Asistent medical generalist” și „Asistent medical de farmacie”, au încheiat examenele de absolvire. Promoția 2023 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a fost a șaptea din istoria unității de învățământ.
 
Campanii de donare
 
Tot anul trecut, Școala Postliceală Auxila Mediaș, Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, au organizat două campanii de donare de sânge. Acțiunile s-au desfășurat în lunie februarie, respectiv octombrie, la cabinetele de nursing ale Școlii Postliceale Auxila. Persoanele care au dorit să doneze au avut posibilitatea să se programeze exclusiv online în aplicația BlooDoChallenge, la secțiunea Campanii/Campanie Mediaș.
    Trimite prin e-mail