miercuri, 21 februarie 2024

Publicat la 2/21/2024 12:13:00 p.m. de

Medieșeanca Andreea DRAGOMAN merge cu naționala la Olimpiada de la Paris! Victorie în Optimi cu Egipt, scor 3-0

Cu Andreea Dragoman în lot, naționala de tenis de masă a României a învins azi selecționata similară a Egiptului, reușind calificarea în primele 8 echipe din lume la Campionatului Mondial din Coreea de Sud. Și-a îndeplinit principalul obiectiv, acela de a-și asigura un loc la Jocurile Olimpice de la Paris.


Cu 4 victorii din 4 în Grupe, româncele au trecut azi în optimile de finală de Egipt, scor 3-0.
 
„Campioanele Jocurilor Europene și-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice. 
Performanța a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff și-au păstrat calmul și au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiției.
Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs și-a folosit loviturile câștigătoare pentru începutul dorit, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condițiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoționantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei.
România - Egipt 3-0, în optimile de finală de la Campionatul Mondial
  • Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)
  • Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)
  • Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)
Astfel, cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice și două sportive care vor fi nominalizare în proba de simplu, lotul feminin își continuă drumul la CM cu un moral excelent, iar pentru locul în semifinale și medalia mondială va înfrunta Japonia, joi.“, a transmis FRTM.
 
Lotul feminin al României este format din: Bernadette Szocs, Elizabeta Samara, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Elena Zaharia și antrenorii Viorel Filimon, Mihaela Șteff.
 
În cadrul aceleiași competiții, dar la masculin, România a învins în această dimineață Anglia, scor 3-0, calificându-se între primele 16 echipe din lume! Va avea însă o misiune imposibilă, tot azi, la ora 13, urmând să întâlnească reprezentativa Chinei, campioana olimpică în exercițiu și principala favorită a competiției.
    Trimite prin e-mail