miercuri, 7 februarie 2024

Publicat la 2/07/2024 02:21:00 p.m. de

Au început înscrierile la Concursul județean de muzică-vocal instrumentală „Vis muzical”

Concursul județean „Vis muzical” se va desfășura la Sala Traube în data de 15 martie și se adresează elevilor cu vârstă cuprinsă între 6 ani și 19 ani. Organizatorii au pregătit anul acesta două secțiuni de concurs: pian individual, respectiv muzică ușoară, individual și duet. Concurenții vor participa cu o singură piesă muzicală. Premiile se vor acorda pe categorii de vârstă.
 
 
Concursul județean de muzică-vocal instrumentală „Vis Muzicaleste înscris în Calendarul Concursurilor Județene organizate de Palatul Copiilor și Clubul Copiilor din Județul Sibiu. Pot participa elevi ai cercurilor Palatului Copiilor Sibiu, ai Cluburilor Copiilor, ai şcolilor şi liceelor din Judeţul Sibiu cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani. Nu pot participa la concursul de muzică elevii interni ai Liceului de Artă, cu specializarea muzică.
 
2 secțiuni
 
Concurenții vor participa cu o singură  piesă muzicală, individual , duet sau grup și  pot participa la toate secțiunile din concurs. Acestea sunt Pian individual, respectiv Muzică ușoară,  individual și duet. Organizatorii au pregătit premii pe categorii de vârstă. Astfel, vor fi premiați elevii din clasele  0 – IV, V – VIII respectiv IX – XII.
 
Juriu specializat
 
Concursul Județean de Muzică Vocal – Instrumentală „Vis Muzical se va desfășura în data de 15 Martie 2024, începând cu ora 11:00 la Sala Traube din municipiul Mediaș. Jurizarea se va face în timpul desfășurării recitalurilor, iar ca urmare a acesteia, rezultatele vor fi afișate și pe paginile de Facebook, Vis Muzical și Clubul Copiilor Mediaș. „Juriul va fi format din cadre didactice cu specializare în muzică și soliști vocali consacrați din Județul Sibiu. Departajarea interpreţilor la concurs, de către juriu, se va face în funcţie de interpretarea corectă din punct de vedere intonaţional, calităţile vocale la soliştii vocali, calitatea repertoriului, stilul interpretativ, dicţia, respectiv ținuta scenică” a explicat profesorul Claudiu Șimon, organizatorul concursului „Vis Muzical”.
 
Reguli generale
 
Participanții la concurs trebuie să trimită negativele cântecelor pe adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com
, împreună cu fișa de înscriere. Fiecare solist sau grup, va interpreta un singur cântec, cu durata de maxim 4 minute, iar muzica şi textul pieselor trebuie să fie adecvate vârstei interpretului/interpreţilor. Fiecare coordonator poate să înscrie în concurs câte 2 elevi pe categorie de vârstă/clase. Necesarul tehnic, respectiv sonorizare, microfoane și pianul digital electronic, vor fi puse la dispoziţie de către organizatori. De asemenea, participanţii vor fi prezenţi în sală cu cel puţin 20 minute înainte de ora intrării în concurs.  Fişele de înscriere se pot trimite în perioada 6 Februarie - 10 Martie 2024, iar înscrierile după această dată nu vor mai fi luate în considerare.
    Trimite prin e-mail