joi, 11 ianuarie 2024

Publicat la 1/11/2024 09:21:00 a.m. de

Șantier reluat în cartierul Vitrometan

Constructorii profită de vremea potrivită pentru desfășurarea activității pe șantier, astfel încât au reluat lucrările de modernizare a rețelelor de canalizare pluvială în cartierul Vitrometan. Primarul Gheorghe Roman îndeamnă locuitorii afectați la răbdare, asigurându-i că rămâne deschis la sugestiile, recomandările și criticile constructive venite din partea lor, tocmai pentru a reduce pe cât posibil disconfortul creat.
 

Edilul șef a reamintit că amplele lucrări demarate în Vitrometan se vor întinde pe aproximativ 3 ani, dar sunt absolut necesare pentru reducerea indundațiilor care s-ar putea produce în cartier. „Au fost reluate în această săptămână lucrările de modernizare a rețelelor de canalizare pluvială în cartierul Vitrometan, lucrări extrem de importante ținând cont de faptul că scopul acestora este acela de a reduce substanțial inundațiile care se pot produce în cartier.
Așa cum am promis la întâlnirea pe care am organizat-o în parc cu medieșenii din zonă în toamna anului trecut, cartierul Vitrometan a intrat pentru o perioadă de aproximativ 3 ani într-un amplu program de modernizare care presupune:
- înlocuirea rețelelor de apă pe fonduri europene;
- ⁠înlocuirea rețelelor de canalizare menajeră pe fonduri europene;
- ⁠înlocuirea rețelelor de canalizare pluvială pe fonduri guvernamentale;
- ⁠refacerea trotuarelor cu fonduri de la bugetul local;
- ⁠refacerea zonelor verzi cu fonduri de la bugetul local;
- ⁠amenajarea de noi locuri de parcare,acolo unde este posibil, cu fonduri de la bugetul local;
- ⁠refacerea sistemului rutier prin turnarea de covoare asfaltice, cu fonduri de la bugetul local și fonduri europene;
- ⁠amenajarea locurilor de joacă cu fonduri de la bugetul local.
Știu și îmi cer scuze de faptul că aceste lucrări produc un real disconfort, dar trebuie să acceptăm că astfel de investiții sunt extrem de importante pentru confortul pe termen lung al  fiecărui cetățean, pentru dezvoltarea cartierului și a orașului nostru.
Vă mulțumesc tuturor pentru răbdare și pentru încredere. Vă asigur de faptul că sunt deschis la sugestiile, recomandările și criticile constructive pe care mi le trimiteți.“, a transmis primarul Gheorghe Roman pe pagina sa de socializare.
    Trimite prin e-mail