sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Publicat la 1/27/2024 03:47:00 p.m. de

Patinatorul Vlad Popa și antrenoarea Cristina Andrei și-au încheiat participarea la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024

Sibianul Vlad Popa (16 ani) și-a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024. Ieri, a terminat pe 23 la mass start, ratând calificarea în finală. Celălalt român din întrecere, Tudor Debu, a terminat pe 4 în seria sa, în final încheind concursul pe 17. Patinatorii se întorc azi acasă.
 

S-a încheiat competiția de patinaj viteză pentru Team Romania. Sportivii antrenați de Cristina Andrei și Marius Paraschivoiu au luat azi (nr - ieri) startul în proba de mass start. Tudor Debu a reușit să se califice în finala probei masculine după o semifinală plină de surprize după căderi în lanț pe linia dreaptă înaintea sosirii. El a terminat al 4-lea în seria sa. În finală, Tudor a terminat pe locul 17. Vlad Popa a fost al 23-lea în această probă.
La feminin, Iulia Ionescu a condus două ture în semifinala sa dar nu a prins un loc între primele 8 care au acces în finală și a terminat întrecerea pe locul 25. Teodora Pârvu a fost a 28-a  în clasamentul final.“, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
 
Singurul sportiv sibian prezent în întrecere a terminat pe 19 la 500 metri și pe 21 la 1500 metri, fiind de fiecare dată cel mai bine clasat din delegația României la patinaj viteză. Vlad Popa a fost însoțit în Coreea de Sud de antrenoarea sa de la Sibiu Cristina Andrei. În lotul României pentru Jocurile Olimpice de Tineret Gangwon 2024 s-a mai aflat Sebastian Barbu, în calitate de antrenor al lotului național de schi alpin.

    Trimite prin e-mail