marți, 12 decembrie 2023

Publicat la 12/12/2023 02:48:00 p.m. de

Senatorul PNL Sibiu Neagu Nicolae despre bugetul de stat pe anul 2024 (CP)

 „PNL a insistat ca bugetul de stat pe anul 2024 să respecte atât măsurile pentru susținerea economiei, cât și cele privind angajamentele de creșterea veniturilor pentru o serie de categorii socio-profesionale.

FOTO: PNL Sibiu

Proiectul de buget urmează să fie pus în transparență decizională și este rezultatul unor discuții purtate în coaliția de guvernare având ca punct de plecare o serie de poziții principiale, priorități și angajamente ale guvernării.

Printre liniile susținute de PNL s-au aflat următoarele : creșterea sumelor pentru investiții; alocarea sumelor pentru creșterea salariilor profesorilor și a investițiilor din Educație; zero taxe noi în 2024; respectarea angajamentului de a crește contribuțiile pentru Pilonul 2 de pensii.

Pozițiile principiale susținute de Partidul Național Liberal la discuțiile despre proiectuio bugetului de stat pe anul 2024 au pus accent următoarele priorități:

  • creșterea bugetului alocat investițiilor pentru ca în acest fel să continuăm să sprijinim economia și să oferim finanțare pentru implementarea proiectelor care schimbă viața comunităților locale.
  • respectarea angajamentului de creștere a salariilor din educație și alocarea sumelor necesare pentru această, precum și creșterea pensiilor într-un mod sustenabil.

Pentru anul 2024, ministrul liberal al Ministerului de Finanțe, a menționat clar faptul că, Educația, va beneficia de un buget record care va însemna nu doar salarii mai mari pentru profesori, ci și continuarea programelor și investițiilor din acest domeniu.

Desigur, bugetul de stat pe anul 2024 nu este un buget ideal, însă în actualele condiții , în care România trebuie să reducă etapizat deficitul său bugetar, este cel mai bun buget posibil.

În ceea ce privește măsura creșterii cu 5% a veniturilor demnitarilor, PNL a susținut ca o astfel de măsură să nu fie pusă în aplicare pentru parlamentari, miniștri, prim- ministru sau președinte. Este esențial să creștem veniturile în funcție de prioritățile pe care le stabilim. Educația este o astfel de prioritate pentru România, și acest lucru înseamnă oameni mai bine pregătiți și o competitivitate de țară mai înaltă”, transmite senatorul PNL Sibiu Neagu Nicolae.

    Trimite prin e-mail