marți, 5 decembrie 2023

Publicat la 12/05/2023 02:02:00 p.m. de

Operatorul Regional Apa Târnavei Mari nu mai ia în considerare indexul autocitit transmis de clienți, acolo unde este montat contor digital (CP)

 

 
„Începând cu luna decembrie 2023, Operatorul Regional Apa Târnavei Mari anunță clienții din întreaga arie de operare că nu mai ia în considerare indexul autocitit, transmis de clienții de la case, acolo unde s-a montat deja contor digital. În cazul condominiilor (blocuri / case cu mai multe unități locative) facem precizarea că abonații pot transmite în continuare indexul autocitit (prin mijloacele pe care le punem la dispoziție) având în vedere că s-a înlocuit / se va înlocui doar contorul de branșament, care monitorizează consumul întregului imobil și nu repartitoarele de costuri din apartamente.

Așadar, clienții din aria de operare care au deja montat un contor de branșament digital, în condițiile menționate mai sus, nu trebuie să ne transmită indexul autocitit, de pe contor. Acesta este preluat lunar, în mod automat, cu ajutorul echipamentelor tehnice specifice.  Având în vedere că indexul contoarelor digitale se preia automat, revenim cu precizarea că nu vom mai lua în considerare autocitirile transmise de clienți, acolo unde, așa cum am precizat, s-a montat contor digital.

Le reamintim clienților noștri că Operatorul regional derulează două proiecte cu fonduri europene, care au în componenta lor și înlocuirea contoarelor de branșament cu contoare digitale, respectiv:

- „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu” – contractul ATM-CL-01 „Reabilitare și extindere rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodărie de apă în Municipiul Mediaș” și contractul ATM-CL-05 „Extindere și reabilitare rețele de apă și de canalizare, conducte de aducțiune și gospodării de apă în Orașul Agnita și comunele Bârghiș și Alțâna, județul Sibiu”;
- Proiectul „Soluție digitală de contorizare apă potabilă în Regiunea Nord și Nord – Est a județului Sibiu, zona de operare a S.C. APA TÂRNAVEI MARI S.A.” – contractul ATM – DG: „Soluție digitală de contorizare apă potabilă în Regiunea Nord și Nord – Est a județului Sibiu, zona de operare a S.C. APA TÂRNAVEI MARI S.A.”.

Instalarea contoarelor digitale le va aduce clienților din aria de operare o serie de beneficii:
preluarea indexului se va face cu acuratețe, reflectând consumul realizat; totodată este eliminat disconfortul creat clienților prin acțiunea de citire a contorului de către reprezentanții Operatorului și nu mai implică prezența fizică a clientului la domiciliu, pentru preluarea indexului; nu mai este necesară preluarea și transmiterea indexului de către client. În același timp, prin capacitatea de transmitere automată a unor seturi de date legate de consum, acest tip de contor previne eventualele pierderi de apă pe instalațiile interioare, acestea fiind depistate mult mai repede, prin analiza datelor. 

Proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020“

    Trimite prin e-mail