miercuri, 20 decembrie 2023

Publicat la 12/20/2023 04:08:00 p.m. de

Corul Madrigal a adus spiritul Crăciunului la Sibiu. Raluca Turcan: ”Este un simbol al excelenței și al devotamentului pentru perfecțiunea artistică” (CP)

 

Sute de oameni au aplaudat talentul și pasiunea Corului Madrigal care la finalul săptămânii trecute a organizat la Sibiu mai multe concerte excepționale în cadrul evenimentului „Madrigal de Crăciun, la Sibiu”.

Foto: PNL Sibiu

Mitropolia Ardealului, Muzeul Național Brukenthal și Biserica Ursulinelor și-au deschis porțile pentru miracolul muzical de înaltă ținută, iar invitat special si organizator a fost ministrul Culturii, Raluca Turcan.

”Pe viitor, tot mai mulți oameni se vor bucura de binecuvântarea culturală a Madrigalului, căci asta mi-am propus în mandatul de ministru: cultură de calitate în cât mai multe locuri din țară!

A fost o bucurie ca în aceste zile să răsune la Sibiu colindele Corului Național de Cameră “Madrigal- Marin Constantin”, simbol al excelenței și al devotamentului pentru perfecțiunea artistică, emblemă a țării noastre și o parte relevantă a patrimoniului cultural al continentului European.

Îndrept toată admirația mea către domnul director Emil Pantelimon pentru felul în care duce mai departe povestea măreață a cântului coral românesc, către artiști, dirijori si copiii din Corul Cantus Mundi! Mulțumesc Înalt Preasfinției Sale Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, părintelui Nicolae Popa, si domnului director Alexandru Chituță pentru sprijinul și deschiderea acordate!”, a spus ministrul Raluca Turcan.

Foto: PNL Sibiu

Eveniment de excepție, Madrigal de Crăciun, la Sibiu

Corul Madrigal a adus spiritul Crăciunului la Sibiu și a anticipat sonor atmosfera unică a sărbătorilor cu o selecție repertorială specială, care a inclus colinde românești, precum și cele mai frumoase colinde internaționale.

De peste jumătate de secol, evenimentele organizate de Corul Madrigal în preajma Crăciunului reprezintă una dintre cele mai longevive și consecvente tradiții culturale din România. În fiecare lună decembrie, Corul Madrigal se conectează cu românii și vestește sărbătoarea Nașterii Domnului pe marile scene de spectacol și în spații sacre din București și din țară.

„Madrigal de Crăciun, la Sibiu” s-a înscris în programul aniversar MADRIGAL 60, ce se desfășoară pe tot parcursul anului 2023. Programul marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelență în muzică și diplomație prin cultură pentru Corul Madrigal, devenit un simbol al constanței artistice naționale, dar și al relevanței culturale și de imagine a României în lume.

Foto: PNL Sibiu

Cu această ocazie, s-au lansat discul dublul vinil „Madrigal de Crăciun – Madrigal for Christmas”, precum și vinilul și DVD Blu-Ray-ul „Pe drumul Crăciunului”.

De asemenea, Corul Madrigal a lansat la Muzeul Național Brukenthal cele mai recente cărți publicate în anul aniversar MADRIGAL 60: „Corul Madrigal în arhivele Securității. Rezistența prin colind” și „Corul Madrigal în arhivele Securității. Turneele în S.U.A”, semnate de muzicologa Monica Lup.

    Trimite prin e-mail