miercuri, 20 decembrie 2023

Publicat la 12/20/2023 03:05:00 p.m. de

Bătălia Cărților ediția 2023 și-a desemnat câștigătorii

Evenimentul ajuns la ediția cu numărul nouă a fost organizat de către Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth”. Concursul de lectură a avut  5 finaliști la categoria de vârstă 11-13 ani, 15 finaliști la categoria 14-18 ani și 14 finaliști la categoria adulți. Aceștia au fost premiați la începutul săptămânii la sediul Primăriei Mediaș. Totodată, a fost aleasă și „Cartea anului” la fiecare categorie în parte.
 

Concursul Naţional de Lectură „Bătălia Cărților” 2023 a ajuns la final. Acesta a fost organizat de către Direcția Cultură, prin Biblioteca Municipală „Stephan Ludwig Roth” Mediaș și a avut ca scop stimularea lecturii în rândul copiilor, adolescenţilor și adulților. Concursul s-a desfășurat în perioada aprilie – noiembrie și a cuprins 3 categorii de vârstă. Este vorba despre copii cu vârste cuprinse între 11-13 ani, adolescenţi cu vârste cuprinse între 14-18 ani și adulți.
 
34 finaliști
 
Anul acesta s-au înscris în concurs 53 de persoane, iar în etapa finală au intrat 34 de cititori, care au citit cele 10 cărți propuse pentru lectură și au completat fișele de lectură cu propriile impresii despre cartea citită.
Fișele de lectură ale participanților au fost evaluate de un juriu format din Daniela Aparaschiței, Adela Boieșan și Cristina Pustai, care, ulterior, au acordat premiile. „ Concursul Naţional de Lectură «Bătălia Cărților» și-a desemnat câștigătorii ediției din acest an, care au fost premiați marți, 19 decembrie, la sediul Primăriei Mediaș. Competiția s-a desfășurat în perioada aprilie – noiembrie 2023 și a cuprins 3 categorii de vârstă: copii de 11-13 ani, adolescenţi de 14-18 ani și adulți. Anul acesta, au participat la concurs 53 de persoane, iar în etapa finală s-au calificat 34 de cititori, care au lecturat cele 10 cărți propuse și au completat fișele de lectură cu propriile impresii despre cartea citită” a precizat Anamaria Prodan, Purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.
 
Laureații din 2023
 
La categoria Copii 11-13 ani, „Cititorul anului” a fost desemnată Sîmboan Maria, „Premiul pentru Înțelegerea textului” a fost câștigat Potra Jessica Daniela, „Premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură” a fost obținut de Suciu Andreea Mihaela, „Premiul pentru Iniţiativă” i-a revenit lui Coldea Nicole, iar „Premiul pentru Cea mai reușită prezentare” a fost câștigat de Șincu Ioana. La Categoria Adolescenți, 14 – 18 ani, „ Cititorul anului” este Ganea Maria – Raluca, „Premiul pentru înțelegerea textului” a fost câștigat de Covaci Ana, „Premiul pentru Cea mai bună fișă de lectură” de Cerghizan Timea, „Premiul pentru Iniţiativă” de Cătineanu Amalia, iar „Premiul pentru Cea mai reușită prezentare” a fost obținut de Popianoș Sophia. De asemenea, au fost acordate 10 premii pentru promovarea lecturii, următorilor cititori: Coldea Ioana, Gavril Iosua, Gogozan Maia, Molico Alessandra – Ecaterina, Nistor Mădălina, Pîrlea Miriam, Sarcă Bianca, Toma Elena – Adelina, Vanda Larisa Daniela și Velțan Estera. La categoria „Adulți” au fost acordate diplome de participare cititorilor: Biriș Remus, Boariu Maria, Dobrin Gabriela, Ionescu Diana, Ivan Cosma Melania, Gatea Letiţia, Konnerth Annemarie, Lupu Ina, Moca Daniela, Nemeș Noemi, Popianoş Emanuela, Săcărea Mihaela, Toderici Simona și Trifan Radu.
 

Cele mai bune cărți
 
În cadrul concursului au fost desemnate și cele mai bune cărți pentru fiecare categorie de vârstă. Premiul pentru „Cartea Anului” a fost acordat pentru AVI – „Adevărata poveste a lui Charlotte Doyle” la categoria 11 - 13 ani, Lucy Adlington – „Panglica roșie”, la categoria 14 – 18 ani și Elif Shafak – „10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie” la categoria adulți.
    Trimite prin e-mail