vineri, 22 decembrie 2023

Publicat la 12/22/2023 02:43:00 p.m. de

Așii volanului în 2023. Doi medieșeni pe podium

Sportivii din județ, care au reușit performanțe importante în 2023 în cadrul întrecerilor desfășuratre sub umbrela Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și ai Federației Române de karting, au fost premiați la Gala Campionilor. Printre cei mai valoroși piloți din 2023 s-au numărat și medieșenii Cătălina Diac și Florin Roșca. 

 
Gala Campionilor FRAS, organizată săptămâna trecută de Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS), în Aula Magna a Universității Politehnica București, şi-a desemnat laureaţii sezonului competițional 2023. „În prezența a 1.000 de invitați, dintre care peste 600 de sportivi, FRAS a încheiat sezonul 2023 cu Gala Campionilor, un eveniment prin care a răsplătit efortul celor mai buni dintre piloții și copiloții din automobilismul sportiv românesc.“, a transmis FRAS.

 
Cea mai valoroasă performanță a automobilismului din județ a fost realizată de echipajul Sebastian Barbu - Bogdan Iancu (ACS Performance), pe Skoda Fabia Rally2 Evo, campion național la Clasa RC2 și vicecampion național la General, în Campionatul Național de Raliuri BETANO.
 
Echipajul sibian Alexandru Cazacu - George Ovidiu Marcu a urcat de 4 ori pe podium! A încheiat sezonul pe locul I la debutanți (victorii în Raliul Argeșului și Maramureșului, loc 2 în Hargita, Sibiu și Iași și loc 3 la Brașov), pe 2 la Swift Cup, fiind totodată vicecampioni naționali la clasa RC5N și obținând un titlu pe echipe cu Omega Rally Team.
Tot pe Suzuki Swift Sport, Paul Popa - Tudor Mârza (ACS Motorsport Sibiu) a terminat pe locul 1 la Swift Cup și la Clasa RC5N, sibienii rămânând cu un gust amar după etapa de la Brașov, fiind repuși în drepturi abia în urma unei contestații la FRAS.
 
Pe podium a urcat și Jean Tatu Jr. - Gabriel Lazăr (ACS Tuning Rally Team) - Peugeot 208 Rally4 – Locul II juniori, cu victorie la Bacău și Brașov și poziții secunde, în Argeș, Harghita, Sibiu și Cluj. De asemenea, tânărul pilot sibian a fost primul din 11 concurenți pe macadam în clasamentul rezervat mașinilor cu 2 roți motrice față.
 
Tot în Campionatul Național de Raliuri, dintre sibienii aflați de-a lungul sezonului la start, chiar dacă nu au urcat pe podium la final, s-au evidențiat Jean Tatu – Eugen Rotaru (ACS Tuning Rally Team) - Skoda Fabia R5, locul 10 la General din 81 de echipaje, dar și locul 5 la RC2 din 25 de echipaje și 5 la General pe asfalt. Cu o singură participare, la Raliul Sibiului (loc 3), Raul Badiu și Rareș Fetean au reușit un loc 17 la General, cât și 15 la Clasa RC2. Cu 2 participări, Sorin Badea – Florin Dorca (Colina Motorsport) au încheiat pe 20 la General și pe 12 la clasa RC2, în vreme ce echipajul Victor Dimitriu – Ciprian Solomon (ACS Performance) - Skoda Fabia Rally2, a fost locul 28 la General și locul 10 la RC2.
 
De asemenea, Raliul Sibiului Bilstein a fost desemnat Best Rally 2023, premiul fiind ridicat de organizatorii Horațiu Baltador și Călin Bucur.

 
Am avut și doamne pe podium la Gala Campionilor! M
edieșeanca Cătălina Deac a fost premiată pentru titlul de campioană națională la Clasa 2 și cel de vicecampioană națională la clasa mașini cu tracțiune față. De asemenea, sibianca Mădălina Vasiloiu a urcat pe podium în urma titlului de campioană națională la clasa 1 în cadrul Campionatului National Women Rally

 
În Campionatul Național de Viteză în coastă, Florin Roșca (foto - de la CS Municipal Mediaș) pe VW Polo, a reușit să prindă podiumul, locul 3 la Grupa 4, cu 4 clasări pe poziția secundă în ultimele 4 etape (la Reșița, Valea Uzului, Straja și Valea Cetății) și pe 2 la Grupa 4A. Ovidiu Dulăcioiu (CS Municipal Mediaș), pe Mitsubishi Lancer Evo X, a încheiat pe 4 la Grupa 3B și pe 6 la Grupa 3.
 
În Campionatul Național de Slalom Paralel, sibianul Alexandru Săvulescu (Pro Drive Sibiu), pe Hyundai Coupe, a fost desemnat campion național la Clasa 3. Locul secund i-a revenit unui alt sibian, Sorin Bratu, pe Renault Clio. Și Ciprian Luca a terminat pe 2, dar la Clasa 4.
 
Tot la finalul săptămânii trecute a avut loc și Gala Campionilor 2023 organizată de Federația Română de Karting. În cadrul unei ceremonii desfășurate în incinta World Trade Center - Hotel Pullman din București, au fost premiaţi cei mai buni sportivi din sezonul 2023 ai claselor Micro Rotax, Mini Rotax, Pufo, Mini 60, Junior Rotax, OKJ,  Senior Rotax, KZ2 și toți sportivii participanți la clasa Promo BB în cadrul Campionatului Național de Karting.

 
Pe prima treaptă a urcat și tânărul de 14 ani Mircea Marco Pătru (Sibiu Racing Team). Campion național la karting cu maxim de puncte la Clasa Junior ROTAX
, sibianul a reprezentat luna aceasta România la Cupa Mondială a motorizării Rotax. Împreună cu el a urcat pe podium și Istvan Deszo (Road Runner Racing Team), locul 3 la Clasa Junior ROTAX.
    Trimite prin e-mail