luni, 20 noiembrie 2023

Publicat la 11/20/2023 03:15:00 p.m. de

Sportivii Ippon Mediaș, sclipitori! România e campioana Europei la karate WUKF!

Delegația României, între care și sportivi de la Ippon Mediaș, a făcut furori la cea de-a 13-a ediție a Campionatului European de karate WUKF desfășurat în Azur Arena din Antibes (Franța), în perioada 15-19 noiembrie. Românii au cucerit 80 de medalii de aur, 84 de argint și 84 de bronz, într-o competiție la care au participat peste 2000 de concurenți din toate colțurile Europei. Competiția continentală a reunit cei mai buni luptători și tehnicieni kata din karate și karate adaptat, cei mai buni tehnicieni în manipularea armelor kobudo, de la cadeți, la veterani. 


foto: facebook/WUKF World KarateVictoria e cu atât mai importantă cu cât sportivii, antrenorii și toți cei implicați în acest sport au fost „uitați“, la fel ca mulți alții, de cei care guvernează sportul românesc. Reprezentanții Federației au lansat ieri un mesaj în care atrag atenția asupra lipsei oricărui sprijin din partea guvernanților, participarea la competiție făcându-se cu mari eforturi individuale, ori cu implicarea autorităților locale.

Clubul Ippon Mediaș a participat la întrecere cu 16 sportivi. Participarea a fost cofinanțată de către Primăria Municipiului Mediaș

sursa: uventex


Azur Arena Antibes vibreaza inca de frenezia celor 5 zile de concurs, de emotii, de sperante, de kiai-uri si de lacrimile celor ce nu si-au vazut sperantele implinite.

Acest mesaj nu se adreseaza celor care au o medalie la gat, ci tuturor celor ce ce au ajuns la Antibes pentru a demonstra (a catea oara) ca noi, cei din FR KARATE WUKF, suntem locul I in Europa. Desi nu am avut nici un sprijin de la cei ce guverneaza sportul romanesc, am reusit sa nu coboram stacheta participarii noastre. Suntem campionii Europei din nou in ciuda finantarii 0 si a premiilor uitate din 2021.

Felicitari tuturor sportivilor (toti sunteti campioni), antrenorilor si arbitrilor romani. Chiar daca tensiunea a fost la maxim uneori, am fost o echipa, o echipa invidiata si admirata de toti. Ultimul eveniment al anului va incheia programul competitional 2023 la Cluj, sediul federatiei noastre. Acolo, la noi acasa, ii vom intampina pe toti cei ce vor veni la Cluj, cu ospitalitatea romaneasca apreciata de toti cei ce au avut curiozitatea sa incerce „E fain la Cluj”.

Sa va intoarceti cu bine acasa si sa stiti ca, noi toti cei ce croim drumul federatiei de mai bine de 23 de ani, va multumim pentru efortul si dedicarea voastra, alaturi de respectul ce il exprimam printr-un simplu, dar atat de profund, OSS!

Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!“, a transmis Federatia Romana de Karate WUKF.

Karatiștii medieșeni au obținut un bilanț excelent de 24 medalii, dintre care 5 de aur, 13 de argint și 6 de bronz.  

La categoria Juniori 18-20 de ani, Andrei Toma a devenit Campion European la Kumite Shobu Sanbon - 65 kilograme. De asemenea, Mihai Toma a cucerit titlul european la Kumite Shobu Sanbon Open și pe cel de Vicecampion european la Kumite Shobu Sanbon +85 kilograme. Totodată, a obținut locul 1 la echipe Shobu Sanbon și locul 2 la echipe SS Rotativ, alături de fratele său Mihai Toma. Samira Armenean a câștigat medalia de bronz la Kumite SS individual +65 kilograme, a ocupat locul 2 la Kumite echipe SS Rotativ și locul 3 la Kumite echipe SS. Iulia Ivan este Vicecampioană europeană la Kata Wado Ryu și Campioană europeană la Kumite echipe SS. De asemenea, Taria Nagy a obținut locul 3 la Kumite echipe SS Rotativ, iar Corin Maior, s-a clasat pe locul 2 la Kumite echipe SS.

Medalii la cadeți

La categoria Cadeți 16-17 ani, Diana Dobrin a reușit să câștige nu mai puțin de cinci medalii de argint. Sportiva de la Ippon Mediaș a ocupat locul 2 la Kumite individual SS -55 kilograme, la Kata Wado Ryu, Kumite echipe Shobu Sanbon, respectiv la Kumite echipe SS Rotativ. La categoria Cadeți 14-15 ani, David Savu a ocupat locul 2 la Kumite echipe SS și locul 3 la Kumite echipe Rotativ, iar Bianca Popescu a obținut locul 3 la Kumite Shobu Ippon Open și tot locul 3 la Kata Wado Ryu. De asemenea, la mini-cadeți 13 ani, Andreea Dancu a devenit Campioană Europeană la Kumite -60 kilograme.

Copii de viitor

Rezultate foarte bune au fost obținute și de cei mai mici sportivi care au participat la Campionatul European din Franța. Astfel, Petru Vacarciuc a obținut locul 2 la Kumite 10 ani +1.45 metri, iar Victoria Bonta a devenit Campioană Europeană la Kata 9 ani 9-8-7 Kyu și a ocupat locul 2 la Kumite 9 ani Open. De asemenea, Ava Țichindelean s-a clasat pe locul 2 la Kata 8 ani 9-8-7 Kyu, Tudor Chisăliță a ocupat locul 4 la Kata 12 ani 9-8-7 Kyu, iar Liana Tutuianu locul 7 la Kata 8 ani 9-8-7 Kyu.

Rezultate:

    Trimite prin e-mail