joi, 9 noiembrie 2023

Publicat la 11/09/2023 04:33:00 p.m. de

Mai puține dosare la Mediaș, pentru ajutoare de încălzire

520 familii din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, au solicitat până acum ajutoare de încălzire a locuinței. Numărul cererilor a scăzut cu aproximativ 50% comparativ cu cele înregistrate la aceeași dată a anului trecut. Ca și până acum, cele mai multe cereri primite sunt pentru încălzirea cu gaze naturale. Cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire vor fi primite până în data de 13 noiembrie.


Ajutoarele de încălzire se vor acorda pentru perioada noiembrie 2023-martie 2024, pentru familiile cu venituri pe cap de membru sub 1.386 de lei. Beneficiază de subvenţii familiile care folosesc încăzirea cu gaze naturale, cele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, respectiv cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică.
Dosarele complete se pot depune până în data de 13 noiembrie, la sediul Primăriei Mediaș, la sediul Direcției de Asistență Socială sau online. „Până la începutul lunii noiembrie au fost depuse peste 500 de cereri pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuințelor pe perioada sezonului rece, cu aproximativ jumătate mai puţine decât anul trecut. În paralel cu preluarea dosarelor, cererile sunt introduse în programul informatic. Dintre cele înregistrate deja, majoritatea sunt pentru încălzirea cu gaze naturale” spune Bianca Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială Mediaș.

Valoarea ajutorului

Cuantumul ajutoarelor pentru încălzire este cuprins între 25 și 250 de lei pentru încălzire cu gaze naturale, între 50 și 500 de lei pentru energie electrică și între 32 și 320 de lei pentru încălzirea cu lemne. Venitul pe membru de familie până la care se acordul ajutorul de încălzire este de 1.386 lei, iar în cazul persoanelor singure venitul este de până la 2.053 lei. De asemenea, pe lângă ajutorul de încălzire, se acordă și un supliment pentru energie, în sumă fixă și anume 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale, 20 de lei/lună pentru consumul de combustibili solizi (lemne) şi/sau petrolieri, 30 de lei/lună pentru consumul de energie electrică sau 70 de lei/lună dacă titularul folosește exclusiv energia electrică. La întocmirea cererii, este obligatoriu să se prezinte doar titularul contractului de furnizare a energiei electrice sau a gazelor naturale.
2 puncte de lucru
Cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire vor fi primite până în data de 13 noiembrie, persoanele eligibile având la dispoziţie încă patru zile pentru a le depune la sediul Primăriei Mediaş, la cel al instituţiei noastre de la fosta Aviaţie, online, la adresa de e-mail office@dasmedias.ro, sau prin intermediul serviciului poștal, la adresa Direcției de Asistență Socială Mediaș, Aleea Comandor Dimitrie Moraru, nr. 11. „Formularele necesare pentru completarea dosarului pot fi descărcate de pe site-urile www.primariamedias.ro și dasmedias.ro, sau obținute de la sediile amintite. Programul de preluare a dosarelor este de luni până joi, între orele 8:00 13:00 iar vineri între orele 8:00 – 12:00” mai spune Bianca Tătaru.
    Trimite prin e-mail