joi, 16 noiembrie 2023

Publicat la 11/16/2023 09:44:00 a.m. de

Andreea Dragoman, la ultimul hop înainte de vacanță: Cupa Mondială!

Medieșeanca Andreea Dragoman a radiografiat în câteva cuvinte parcursul său din acest an competițional, al 2-lea de când a trecut la senioare. Un sezon cu performanțe excelente, mai ales în partea a doua, cu un titlu european obținut în iulie cu naționala de fete a României la Cracovia (Polonia), după o finală câștigată în fața Germaniei, scor 3-2. „A fost testul maturității trecut de Adina Diaconu și Andreea Dragoman, care au format perechea de dublu învingătoare a primului meci al duelului, 3-2 (8-11, 19-17, 11-7, 8-11, 11-5) contra perechii Nina Mittelham/Xiaona Shan.“, a notat atunci Federația Română de tenis de masă.

foto: facebook/FRTM


De la Jocurile Europene, de când am câștigat titlul european cu echipa, anul a început să fie foarte bun. Și cu echipa, dar și în proba individuală.“, a declarat Andrea Dragoman într-un interviu acordat pentru pagina oficială a Federației Române de tenis de masă.

Medieșeanca spune că se simte foarte bine la echipa națională, unde joacă alături de Bernadette Szocs, Elizabeta Samara și Adina Diaconu. „Acum cred că încep să cresc alături de fete și să am o valoare mai mare în echipă“, susține Andreea Dragoman.

foto: facebook/FRTM

Întrebată dacă și-a făcut un bilanț al medaliilor cucerite în 2023, Andreea a dezvăluit că nu s-a gândit, dar are performanțele importante „la suflet“. „Bineînțeles, cea mai importantă este medalia de aur de la Jocurile Europene, apoi cea de argint de la Campionatul European, apoi am reușit la un concurs internațional, la individual, să obțin medalia de bronz, prima pentru mine la concursurile internaționale de la seniori. Iar cu Eliza (nr – Samara) avem două medalii la dublu“, a dezvăluit Andreea care sunt performanțele sale de suflet.

Luna trecută, la WTT Contender Antalya 2023, medieșeanca a avut o prestație foarte bună, încununată cu 2 medalii de bronz, între care și prima la individual. „Am avut un turneu foarte bun acum, în Antalya, am câștigat medalia de bronz. Eu cred că puteam juca și finala, chiar să o câștigăm, deci nu mă bucur prea tare pentru acest bronz, pentru că erau șanse. Mă bucur însă pentru rezultatul de la individual. Am avut un parcurs bun, pierzând în sferturi, eu venind din calificări. Am câștigat două meciuri cu jucătoare foarte bune“, a punctat Andrea Dragoman.

Provocarea de pe finalul anului ar fi Cupa Mondială programată, în perioada 4-10 decembrie, la Chengdu, China, în care va concura în premieră într-o echipă mixtă. „Nu știu ce va fi acolo, e ceva nou pentru mine. Mergem pregătiți acolo de orice și să ne bucurăm de această echipă. Sperăm să ne iasă totul bine.“

După acest turneu, medieșeanca va intra în sfârșit într-o scurtă vacanță. Planuri? „Să sperăm, de Crăciun, puțin timp cu familia, să vedem dacă avem timp de plecat pe undeva, dacă nu, cel mai probabil acasă

Ținta pentru anul viitor o reprezintă Jocurile Olimpice de la Paris, toată lumea așteptând medalia mult visată. „Toată lumea își dorește această medalie și eu cred că este momentul să o și câștigăm. Să sperăm cu mine în echipă“, zâmbește Andreea.

Medieșeanca Andreea Dragoman a urcat 30 de poziții în clasamentul mondial (ITTF) de la începutul anului, de pe locul 95 până pe 65, în octombrie, cea mai bună clasare din carieră. Luna aceasta se află pe 67. În decembrie 2019 se afla pe 364, în 2020 pe 254, iar în 2021 pe 235.

    Trimite prin e-mail