vineri, 24 noiembrie 2023

Publicat la 11/24/2023 08:00:00 p.m. de

Aeroportul Cluj a ajuns pentru prima dată în istorie la 3 milioane de pasageri, în 2023. Pasagera norocoasă, primită cu muzicieni și voie bună

 

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj a sărbătorit pasagerul cu numărul 3 milioane în anul 2023 pentru prima dată în istoria sa.

Foto: monitorulcj.ro

Aeroportul din Cluj a sărbătorit, vineri, 24 noiembrie, în premieră absolută, pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat pe aeroportul clujean, în anul 2023.

Pasagerul cu numărul 3.000.000 înregistrat în anul 2023 a fost transportat anul acesta de către operatorul aerian TAROM pe zborul de la București la Cluj-Napoca.

Cine este pasagerul cu numărul 3 milioane?

Nicoleta Turcitu este pasagerul cu numărul 3 milioane. Norocoasa pasageră a fost selectată și premiată la debarcare cu un bilet de avion , flori și un cadou din partea aeroportului clujean.

Pasagera norocoasă a aterizat la Cluj-Napoca de la București și a fost întâmpinată cu muzică și voie bună pe aeroport.

„Sunt copleșită de emoții. Recunosc că de multe ori când decid să zbor încerc să evit întârzierile și aleg TAROM. Sunt mamă și artist de colaje și mereu sunt pe drumuri. Aș dori să vă felicit pentru tot și vă mulțumesc”, a declarat Nicoleta Turcitu.

„Marcăm astăzi în premieră absolută reușita și excelența operațiunilor aeroportuare de pe aeroport, printr-un moment aniversar celebrat împreună cu pasagerii și partenerii noștri și anume depășirea pragului de 3.000.000 de pasageri.

Dacă în anul 1996 aeroportul înregistra aproximativ 32.000 pasageri anual, iată că acum, în anul 2023, traficul a crescut de 100 de ori, atingându-se recordul absolut de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un singur an calendaristic.

Operatorul aerian național TAROM este cel mai vechi partener comercial al regiei, ceea ce reprezintă un motiv de mândrie și recunoștință pentru aeroportul clujean, dar în egală măsură dorim să apreciem contribuția avută de către companiile Wizz Air, Lufthansa, Ryanair, Hi Sky, Turkish Airlines, LOT Polish Airlines, Air Connect, Aero Express Regional sau companiile charter turistice la această reușită excepțională cum este borna de 3 milioane.

Confortul pasagerilor este cel mai important”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Avram Iancu.

Narcis Obeadă, directorul comercial al Companiei Naționale de Transporturi Aeriene Române, TAROM, prezent la eveniment a declarat următoarele: „TAROM, în cei 60 de ani de operare a cursei interne București – Cluj-Napoca, marchează aniversarea partenerului său, Aeroportul Internațional Cluj, și anunță că pentru această destinație tot mai aleasă de pasagerii români și internaționali, va suplimenta numărul curselor, de la 1.037 în 2023, la 1.250 în 2024”.

În perioada ianuarie-septembrie, Aeroportul Cluj a înregistrat deja 2,5 milioane de pasageri, iar numărul poate să ajungă la 3,1 milioane de pasageri la finalul anului 2023, estimau reprezentanții instituției la finalul lunii

    Trimite prin e-mail