miercuri, 4 octombrie 2023

Publicat la 10/04/2023 03:46:00 p.m. de

VIDEO A fost făcută recepția finală a bazei sportive de la Colegiul Școala Națională de Gaz


Lucrările la Baza Sportivă de la Colegiul Școala Națională de Gaz au fost finalizate. „Din discuțiile pe care le-am avut cu doamna director și cu domnul profesor de sport, am înțeles că investiția a fost una utilă și că aceasta corespunde cerințelor și standardelor actuale practicării sportului în orele de educație fizică.
O nouă investiție majoră care urmează să se realizeze la Școala Națională de Gaz va fi aceea de eficientizare energetică a clădirii principale și a sălii de sport. Aceste lucrări vor începe în primăvara anului viitor.
“, a arătat Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.

Prin lucrările majore de reparații efectuate recent, pista de alergare și tribuna bazei sportive au fost aduse la standarde moderne, asigurând un mediu adecvat pentru practicarea sportului și desfășurarea evenimentelor sportive. Astfel, se pune un accent deosebit pe dezvoltarea performanțelor sportive ale elevilor și tinerilor, promovând un stil de viață sănătos și implicarea activă în activități sportive. 
În perioada următoare, la Colegiul „Școala Națională de Gaz“ va fi implementat și proiectul „Reabilitare și eficientizare energetică corp clădire școală și sală de sport“, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Baza sportivă a colegiului nostru a ajuns astăzi la o formă finalizată, printr-un proiect demarat în urmă cu 2 ani de către municipalitate. Mulțumim pe această cale Municipiului Mediaș, domnului primar pentru implicare, pentru felul în care baza noastră sportivă arată în momentul de față(...) Este un plus-valoare adus unității noastre de învățământ, de care ne bucurăm cu toții, a adăugat Corina Custelcean, directoarea Colegiului Școala Națională de Gaz Mediaș.

Ce s-a făcut

Prin lucrările majore de reparații efectuate recent, pista de alergare și tribuna bazei sportive au fost aduse la standarde moderne. În acest fel este asigurat un mediu adecvat pentru practicarea sportului și desfășurarea evenimentelor sportive. Astfel, se pune un accent deosebit pe dezvoltarea performanțelor sportive ale elevilor și tinerilor, promovând un stil de viață sănătos și implicarea activă în activități sportive. Totodată, a fost amenajat un teren sintetic pentru fotbal și două terenuri pentru tenis de câmp, care vor fi folosite de către elevii claselor a XI-a și a XII-a.

Proiect major

În perioada următoare, la Colegiul „Școala Națională de Gaz” va fi implementat proiectul „Reabilitare și eficientizare energetică corp clădire școală și sală de sport”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Pentru unitatea de învățământ medieșeană, proiectul este unul foarte important și reprezintă materializarea unei idei apărute în urmă cu opt ani, aceea de reabilitare energetică a campusului școlar. Reabilitarea energetică a campusului școlar, respectiv clădirea pricipală și sala de sport, a fost aprobată în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență componenta C5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale.

Ce prevede proiectul

În mod concret, prin proiectul de reabilitare pentru corpul de clădire școală și sală de sport se vor desfășura mai multe tipuri de lucrări. Este vorba despre reabilitarea instalației de încălzire/răcire/ventilație, prin montarea unor pompe de căldură, reabilitarea eficientă a instalației electrice, respectiv utilizarea de energie regenerabilă/verde prin montarea de panouri fotovoltaice și panouri solare. Totodată se va realiza anveloparea clădirii, reabilitarea instalației sanitare, asigurarea iluminatului de siguranță și a evacuării în caz de incendiu, dar și executarea instalației de stingere și detecție incendiu.

    Trimite prin e-mail