miercuri, 25 octombrie 2023

Publicat la 10/25/2023 06:22:00 p.m. de

Mesajul senatorului Nicolae Neagu de Ziua Armatei Române


„Aducem astăzi un omagiu eroilor români care și-au pierdut viața, pe câmpurile de luptă și le suntem recunoscători atât veteranilor de război, cât și celor care, cu mult curaj, aleg astăzi să urmeze o carieră militară și pun dragostea de țară și de neam mai presus de orice.
Transmit cu ocazia Zilei Armatei, în semn de profundă apreciere și respect, cadrelor militare și personalului auxiliar din structurile militare, din țară sau celor aflați în diferite misiuni dincolo de granițele țării :
«La mulți ani, multă sănătate și succes deplin în nobila carieră pe care ați ales-o».
Declararea Capacității Operaționale finale a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud Est de la Sibiu permite astăzi României să aibă propria contribuție la asigurarea securității regionale și euroatlantice prin misiunea majoră a Comandamentului NATO, cea de descurajare şi de apărare pe Flancul estic, în regiunea Mării Negre.
Această certificare recent obținută de Comandamentul NATO este un eveniment de importanță națională, pentru care România s-a pregătit intens.
Felicitări cadrelor militare și personalului civil implicat, pentru eforturile depuse în acest sens și contribuția la acest obiectiv strategic pentru Alianța Nord-Atlantică.
La mulți ani, Armatei României!
    Trimite prin e-mail