miercuri, 25 octombrie 2023

Publicat la 10/25/2023 10:49:00 a.m. de

Medieșenii continuă să pună umărul la salvarea de vieți. 70 de donatori de sânge la acțiunea de ieri de la Școala Postliceală Auxila Mediaș

Un număr de 70 persoane au răspuns pozitiv la campania de donare de sânge găzduită de Școala Postliceală Auxila Mediaș. Acțiunea derulată pe parcursul zilei de marți în cabinetele de nursing ale unității de învățământ se dorește a deveni una de tradiție. Pe lângă Școala Postliceală Auxila, coorganizatori au fost, și de această dată, Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu.
 
 
Școala Postliceală Auxila, Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu au organizat o nouă campanie de donare de sânge. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul zilei de marți la cabinetele de nursing ale Școlii Postliceale Auxila, iar bilanțul a fost de 70 persoane care au donat sânge. „M-am gândit la lipsa de sânge și la ajutorul pe care îl putem da oamenilor care au nevoie. Am mai donat, nu e prima dată. Sunt puțini oameni care merg să doneze din proprie inițiativă, așa că este nevoie de astfel de campanii”, spune una dintre persoanele care au donat.
 
Donator cu vechime
 
Un alt medieșean care a venit marți dimineața să doneze sânge a explicat că face acest lucru în fiecare an. Donează sânge pentru că vrea să ajute, pentru că este nevoie mereu și consideră că organizarea unor astfel de acțiuni și în municipiul de pe Târnava Mare este benefică și îi scutește pe cei care vor să ajute de un drum până la Sibiu sau Târgu-Mureș. „Sunt donator mai vechi și de fiecare data când consider că trebuie să vin, fac acest lucru. Este nevoie de sânge întotdeauna. Sunt multe persoane internate în spital care au nevoie”, a explicat medieșeanul.
 
Acțiuni bianuale
 
Acțiunile de donare de sânge vor continua în municipiul Mediaș, din dorința de a da o mână de ajutor persoanelor în nevoie. Conducerea Școlii Postliceale Auxila Mediaș spune că își dorește să organizeze în fiecare an două campanii de donare,  una primăvara și una toamna. „Așa cum am spus și în luna martie, intenționăm să organizăm, împreună cu Colegiul Școala Națională de Gaz și Centrul de transfuzie sanguină Sibiu, două acțiuni de donare în fiecare an. Ne bucurăm că un număr mare de medieșeni și nu numai s-au înscris să doneze, ne bucurăm că împreună putem ajuta la salvarea unor vieți. Deși știu că sună așa ca un tipar, aceasta este realitatea. Au fost și elevi ai școlii noastre care au venit să doneze, iar acest lucru nu poate decât să ne bucure, pentru că până la urmă ceea ce pregătim noi sunt asistenți medicali care vor lucra cu pacienți și vor vedea cât de important este să donezi sânge”, spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
 
Donaţii benevole
 
Donarea de sânge și de componente sanguine facilitează o gamă largă de tratamente esențiale care, de multe ori, sunt vitale pentru viața pacienților. Toate persoanele care îndeplinesc condițiile minime pentru a fi donator, sunt așteptate să doneze sânge.
Persoanele care donează vor avea în primul rând satisfacția gestului altruist făcut. Un alt beneficiu este acela că regenerarea sângelui induce o stare de bine fizic și mental cu totul aparte.
    Trimite prin e-mail