luni, 30 octombrie 2023

Publicat la 10/30/2023 07:59:00 a.m. de

Eșec la limită. Unirea Alba Iulia ne-a întrerupt seria pozitivă

ACS Mediaș a fost învinsă cu scorul de 1-0, sâmbătă, în deplasare la CSM Unirea Alba Iulia, într-un meci din etapa a 10-a a Ligii a 3-a. A coborât pe 2 în clasament, la un punct de Gloria Bistrița. În runda următoare, echipa noastră va întâlni, pe teren propriu, CS Metalurgistul Cugir. Partida este programată sâmbătă de la ora 14:00.
 
 
Medieșenii au început în formula Fabio Blaga, Vlad Antonio, Cristian Maxim, Cristian Avram, Cosmin Zamfir, Răzvan Trif, Emmanuel Baba, Cătălin Tineiu, Tudor Man, Gabriel Țala și Bogdan Rotar.
 
Joc slab
 
Prima repriză a partidei de la Alba Iulia a fost una de luptă, însă niciuna dintre cele două combatante nu a găsit drumul spre gol. În minutul 22 șutul din foarfecă a lui Răzvan Trif a fost reținut de portar, iar apoi în minutul 42 Tudor Man a trimis o minge cu capul peste poarta lui Alexandru Stoian. Cu un minut înainte de pauză, formația gazdă a avut și ea o oportunitate, însă reluarea cu capul a lui Tudor Vomir nu a prins cadrul porții. Formația din Alba Iulia a ieșit mai bine de la cabine și la două minute de la reluarea jocului a deschis scorul. După o centrare a lui Călin Cristea, George Mâlnă a trimis mingea cu latul în poartă din careul mic. Medieșenii au încercat să revină, însă le-a lipsit luciditatea. Totodată, s-a simțit și lipsa jucătorilor accidentați și suspendați, în special a celor doi atacanți. În aceste condiții, ACS nu a amenințat cu adevărat poarta adversă.
 
Arbitraj tendențios
 
Finalul jocului a fost unul cu momente penibile. De pe marginea terenului s-au aruncat mai multe mingi în teren, astfel că au fost mai multe momente în care s-a jucat practic cu două mingi, iar asta fără ca centralul George Cătălin Roman din Timișoara să aibă vreo reacție. Același central a tolerat intrările dure ale jucătorilor formației gazdă și a uitat să îi sancționeze în mai multe rânduri cu cartonaș galben. De asemenea, în prelungirile jocului, la un fault mai mult decât evident produs în fața sa în marginea careului de 16 metri al formație gazdă a lăsat jocul să continue.
 
Joacă la Mediaș
 
În urma eșecului de la Alba Iulia, ACS Mediaș rămâne cu 20 de puncte și a coborât pe poziția a doua a clasamentului seriei a noua, fiind depășită în clasament de Gloria Bistrița care a acumulat 21 puncte. În etapa următoare, medieșenii vor evolua pe teren propriu cu Metalurgistul Cugir. Partida contând pentru etapa cu numărul 11 a campionatului este programată sâmbătă de la ora 14:00.
 
Retur pe Stadionul Gaz Metan?
 
ACS Mediaș ar putea juca returul de campionat, mai exact meciurile programate în 2024, pe Stadionul Gaz Metan. Ionuț Buzean a organizat o conferință de presă în care a abordat și acest subiect. Președintele clubului spune că se poartă discuții săptămânale cu societatea Transgaz și că este optimist că echipa va putea intra în sfârșit pe stadionul mare. „Solicit Stadionul Gaz Metan cât mai rapid. Pe terenul sintetic sunt comasate 12 echipe de juniori care își desfășoară și meciurile oficiale și antrenamentele pe același teren, iar în viitorul apropiat acest lucru va fi imposibil de realizat. Verbal ni s-au transmis multe lucruri de la Transgaz, sperăm să se întâmple în perioada următoare. Mai avem 2 jocuri în acest an calendaristic, le vom juca tot pe stadionul 8 mai. Din discuțiile avute cred că returul va avea loc pe Stadionul Gaz Metan”, a declarat Ionuț Buzean.
 
Atenție la cheltuieli
 
ACS Mediaș este la zi cu plățile către jucători, astfel că nu există datorii către aceștia. Președintele Ionuț Buzean a explicat că sezonul va putea fi dus la bun sfârșit cu atenție și chibzuință în ceea ce privește cheltuielile. „Deocamdată suntem bine din punct de vedere financiar. Nu avem datorii spre jucători. Sponsorizările pe care le avem de la Primărie, Romgaz nu au întârziat să apară. Sunt diverse promisiuni și cred că o să ne mențină până la finalul sezonului. Ne chibzuim bine toate cheltuielile și ne vom descurca să ducem campionatul până la final”, a mai declarat Ionuț Buzean.

 

 

    Trimite prin e-mail