marți, 26 septembrie 2023

Publicat la 9/26/2023 09:21:00 a.m. de

Sărbătoarea toamnei la Târnava

Evenimentul se va desfășura în data de 1 octombrie, în zona târgului de animale. Programul evenimentului va fi unul diversificat, cu activităţi pentru toate gusturile. Astfel, vor avea loc expoziții de animale și produse tradiționale, concursuri de toamnă, cel mai așteptat fiind în fiecare an „Ceaunul Târnavei”, standuri cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ, dar și programul artistic care va fi susţinut de interpreţii Aurelian Adam, Bianca și Diana Crețu, Sergiu Pașcalău și Luminița Dejan.

 
Locuitorii Comunei Târnava vor marca la începutul lunii octombrie cea de-a opta ediție a Zilei Recoltei. Ca și anul trecut, locul de desfășurare va fi în zona târgului de animale, iar gospodinele vor avea ocazia să își umple din nou cămările cu produse comercializate la preţ de producător. „Ne bucurăm că reușim să organizăm unul dintre evenimentele noastre de tradiție. Este vorba despre cea de-a opta ediție a Zilei Recoltei, care va avea loc în prima duminică a lunii octombrie. Îi apreciem astfel pe cei mai harnici locuitori ai comunei pentru munca depusă pe parcursul anului 2023. Îi invităm și îi așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să marcheze această sărbătoare și în același timp să se bucure de un frumos program artistic și totodată de tradiționalul foc de tabără, care încheie în fiecare an această acțiune frumoasă” spune Primarul Norbert Pleiner.

Pentru toate gusturile

Programul evenimentului va fi presărat cu activităţi pentru toate gusturile. De la expoziţii de animale și produse tradiționale, până la concursuri de toamnă, cel mai așteptat fiind în fiecare an „Ceaunul Târnavei”, unde cei mai pricepuți bucătari se vor întrece la pregătirea celui mai bun ceaun. Până în acest moment au fost înscrise cinci echipe, însă cei care doresc să se înscrie o pot face contactând Primăria Târnava, telefonic: 0269.806.775 sau prin e-mail: ghiseulunic@primariatirnava.ro. Vor fi expuse lucrări tematice de toamnă ale Liceului Tehnologic „Stănescu Valerian”, ai cărui elevi vor susține și momente artistice. Nu vor lipsi standurile cu legume şi fructe ale producătorilor locali sau din judeţ, dar nici programul artistic care va fi susţinut de interpreţi îndrăgiți precum Aurelian Adam, Bianca&Diana Crețu, Sergiu Pașcalău și Luminița Dejan. Ziua se va încheia cu tradiționalul foc de tabără, la care sunt așteptați cât mai mulți localnici.

Programul detaliat

Ziua Recoltei de la Târnava va începe în data de 1 octombrie la ora 10:00 cu expoziția de animale și produse tradiționale. Tot atunci se va da startul concursului de gătit „Ceaunul Târnavei” și vor avea loc momente artistice susținute de elevi ai Liceului Tehnologic „Valerian Stănescu”, care vor prezenta totodată și lucrări tematice de toamnă. Deschiderea oficială a evenimentului este programată la ora 13:00, iar o oră mai târziu se va desfășura festivitatea de premiere a concursului de gătit. De la ora 15:00 va urca pe scena evenimentului interpretul Aurelian Adam, iar o oră mai târziu vor cânta surorile Bianca și Diana Crețu. Vor mai susține recitaluri Sergiu Pașcalău și Luminița Dejan, iar seara de la ora 19:00 este programat tradiționalul foc de tabără
.

    Trimite prin e-mail